Dibirov: Sinovi su dali pristanak da dođem u Zagreb

Rukomet 4. ruj 202212:32 > 12:33
Podijeli:
EIBNER/Alexander Neis EP_ANS via Guliver Images

PPD Zagreb i Veszprem odlučit će večeras (dvorana Krešimir Ćosić u Zadru u 19 sati) o 11. pobjedniku regionalne SEHA Gazprom lige.

Timur Dibirov, novi igrač PPD Zagreba već je osvojio pet trofeja u SEHA ligi s Vardarom.

“Odradili smo dobar posao u polufinalu protiv Nexea. Priprema utakmice bila je odlična i, uz dužan respekt prema Našičanima, od prve do zadnje minute bili smo bolji suparnik na parketu”, istaknuo je Dibirov, piše Večernji.

Progovorio je i o svom dolasku u Zagreb.

“U Zagrebu mi je sjajno. Dečki su me dobro prihvatili, i stariji i mlađi. Promijenio sam dres, ali ostao sam isti profesionalac koji je zadužen za dobru igru u obrani i za postizanje pogodaka u napadu. S obzirom na godine moram raditi kao robot, nema opuštanja. Cilj mi je na svakoj utakmici pobijediti. Već me polako svi pitaju do kada mislim igrati. Mogu samo odgovoriti da ću igrati sve dok me zdravlje bude služilo i dok fizički sve to mogu podnijeti. Znate, nakon 35. godine svaka sezona bila mi je kao zadnja, a, eto, već sam došao gotovo do 40. godine.”

Bilo je teško napustiti Skoplje nakom devet godina.

“Bilo je jako teško. Devet godina je puno. Svi znaju koliko mi znače Vardar i Sjeverna Makedonija, oni su u mom srcu za cijeli život. Najbolje godine karijere proveo sam u Skoplju, ali je kriza, nažalost, kulminirala ovog ljeta pa je klub ostao bez Lige prvaka. Mislim da još s uspjehom mogu igrati u elitnom natjecanju, tako da su svi u klubu razumjeli moju odluku. Zatvorio sam jednu lijepu knjigu i pronašao novu sredinu koja ispunjava moje ambicije. U Skoplju mi je ostala obitelj. Dolaze u Zagreb barem jednom mjesečno. Sinovi, osmogodišnjak i desetogodišnjak, idu u školu i nije imalo smisla da ih selim u Zagreb. Tamo imaju prijatelje. Zapravo, oni su bili ti koji su dali pristanak da odem iz Skoplja u Zagreb.”

Otkrio je i zašto je odabrao baš Zagreb.

“Zato što je pokazao da je ozbiljan klub, da stoji sve ono što Zagreb znači za rukomet na ovim prostorima. Uvjerio sam se u to svaki put kada smo igrali s njima, a igrali smo protiv najjačih europskih momčadi. Napravili su sjajan prijelazni rok i mislim da imaju vrhunsku momčad. U Zagreb stižem u klub i u momčad koja zna pobjeđivati, tu su ljudi koji su radili velike rezultate, tu su igrači poput Čupića i Borozana, s kojima sam osvajao Ligu prvaka, tu su Musa, Gojun, tu je i nekolicina odličnih mladih igrača. Ta širina zna biti presudna. Upravo na tome Vardar je napravio najveće dosege.”

Komentari

Vaš komentar