Ćavar za SK: Karačić mora biti tu, Lučin umjesto Gadže

Rukomet 14. sij. 20229:22 > 10:491 komentar
Podijeli:
GuliverImages

Poraz protiv Srbije i ispadanje u prvom krugu, za naš rukomet bi bio težak udarac i veliki neuspjeh,

Tko je jednom imao čast biti u društvu Patrika Ćavara, a kako zajedno radimo tu sam privilegiju imao, zna da je Patrik Ćavar iznimno pošten, kaže što misli, nema tu rukavica, nema tu fige. Iako je bivši, za mnoge najbolji hrvatski rukometaš, onako očinski znao pristupati mlađim generacijama u nekim prijašnjim turnirima, dirnuo ga je ovaj poraz protiv Francuza. I nije ovoga puta ni malo digao ručnu. Nije bilo dvojbe oko teme s kojom ćemo početi. Srednji vanjski?

“Prije svega težak je udarac ostati bez Duvnjaka i Cindrića u pet do dvanaest. Ante Gadža je igrač koji ne gleda na gol, traži kako razigrati. I to je francuski stručni stožer dobro snimio. Mislim da je Horvat morao tu početi s Tinom Lučinom. Hrabar, okomit, ne boji se pucati, njegov prvi šut kroz glavu je to pokazao. Ne znam kako će sve to izgledati u sljedećih 48 sati, no ja bih počeo s Lučinom. Bio je baš pravo osvježenje”,  počeo je direktno Patrik Ćavar.

Prije prvenstva su mediji postavljali uptinike oko končanog popisa igrača. Karačić, Pavlović, Štrlek su svakako jedni od njih.

“To je uvijek tako. Svatko ima svoje mišljenje. Ne znam najbolje situaciju, no Igor Karačić, ako je spreman morao je biti ovdje. Ne odričeš se iskusnog igrača, on može zabiti, pojačati ritam, pronaći rješenje. Ali, ako već nije tu, a ostao si bez igrača, onda je trebalo ipak drukčije početi na poziciji organizatora igre.”

Francuzi su počeli furiozno, nije izgledalo dobro?

“Ozbiljno sam se uplašio da ne odu na deset razlike. Pričamo da smo se vratili, ali Francuzi su odmarali prvu postavu. Mi iskreno nismo bili konkurentni u ovoj utakmici. Nije Francuska odigrala ništa specijalno. Naša obrana je bila bolji dio, ali napad nije funkcionirao. I to je jedina istina. Srna i Šušnja su mi se svidjeli, ali u obrani. I mislim da se mora inzistirati i da Martinović i Jaganjac budu još odlučniji, aktivniji. Jaganjac ima u sebi tih pet-šest golova. Pa tko će ih zabiti.”

Sa strepnjom čekamo subotu i sudar sa Srbijom u 20.30 sati. To će biti dvije noći bez sna za izbornika Horvata?

“Za vrijeme priprema sve tri (ne računamo Ukrajinu) reprezentacije su imale problema s koronom. I to stvara psihozu. I sada čekamo odluku tko će eventualno biti na raspolaganju. U hodu trener mora pronalaziti nove opcije, mora donositi odluke. Zato je na toj poziciji, to je njegova sudbina. Srbija ima pobjedu iza sebe, on i nakon nas još imaju jednu šansu, mi nažalost ne. Ali, to su te velike utakmice koje te čine pamtljivim ili ne. Ispadanje u skupini bio bi za naš rukomet jedan težak udarac i veliki neuspjeh.”

Suđenje ne volimo komentirati, ali je Patrik ovaj put inzistirao:

“Mandić nije trebao dobiti plavi karton. Ostali smo bez igrača koji bi nam jako dobro došao u obrani. Neke su odluke sudaca bile na našu štetu, sada kad sam vidio nekoliko situacija. No, sve je to iza nas. Sve je u toj jednoj utakmici. Imati viziju, biti strpljiv, hrabar i pametan. Ipak, mi kao rukometna reprezentacija imamo nešto iza sebe, znamo se izvući kada je najteže. Manje-više je i prije turnira bilo realno da će taj dvoboj sa Srbijom biti odlučujuć. Ne treba gledati na ime suparnika, te emocije mogu samo štetiti. Fokus samo na svoju igru, a srca imamo. Tu će prevagnuti pamet. I naravno vještina. A, mi ćemo uz tv navijati iz sveg glasa.”

Komentari

Vaš komentar