Glavni španjolski igrač – Balić nije najbolji ikada!

Rukomet 17. sij. 201910:39 > 10:40
Podijeli:
Izvor: Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

U razgovoru za hrvatski internetski portal Index, najbolji španjolski igrač Alex Dušebajev osvrnuo se na najboljeg hrvatskog, voljeli bismo vjerovati i povijesno najboljeg rukometaša...

Alex Dušebajev, član Kielcea, igrao je već brojnim hrvatskim igračima u momčadima za koje je nastupao, a novinara Indexa zanimalo je da li je u mladosti gledao generaciju Balića, Metličića i Džombe?

“Naravno, bili su jedni od najboljih ikad, osvojili su naslov svjetskih i olimpijskih prvaka, bili su u finalima i polufinalima i osvojili stvarno dosta medalja. Ova nova reprezentacija je također dobra i žele postići isti uspjeh kao ta Balićeva generacija”, odgovorio je Alex za Index. 

Zatim je neizbježno morala slijediti usporedba Alexova oca Talanta i Ivana Balića, po mnogima najboljeg rukometaša u povijesti.

“Moj je otac najbolji od svih. Ivano Balić je strašan igrač, jedan od najvećih svih vremena, svi znaju tko je bio on”, zaključio je igrač Kielcea za Index.

Talant Dušebajev bio je sjajan srednji vanjski koji je nastupao za čak četiri različite države – SSSR, ZND, Rusiju i Španjolsku, za koju je ubilježio i najviše nastupa, čak 158.

Od 2001. do 2007. bio je član tada vrlo moćnog Ciudad Reala, u njemu je i završio karijeru, a dvije godine prije toga započeo je i trenersku, tako da je jedno vrijeme bio igrač-trener.

Nakon toga vodio je i Atletico Madrid, Kielce te reprezentacije Mađarske i Poljske.