Svijet preneražen odlukom EHF-a, reagirao i Karačić

Rukomet 24. tra. 202018:05 > 18:07
Podijeli:
Martin Rose / Staff

Čelnici Europske rukometne federacije – EHF, donijeli su mnogo odluka u vezi sa nastavkom klupskih i reprezentativnih natjecanja, a gotovo sve su jako kontroverzne!

Odluka da ukinu dodatne kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo je šokirala sve ljubitelje rukometa u regiji.

Siguran učesnik planetarne smotre u Egiptu koja je na programu u siječnju 2021. godine bila je naša reprezentacija, a tom natjecanju nadali su se još Crna Gora, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija. 

Sudionici planetarne smotre određeni su na osnovi plasmana s posljednjeg Europskog prvenstva, koje je održano u siječnju ove godine, s kojeg je 14 najboljih reprezentacija osiguralo mjesto na planetarnoj smotri.

Putnici u Egipat su dakle, Slovenija, Njemačka, Portugal, Švedska, Austrija, Mađarska, Bjelorusija, Island, Češka i Francuska. Španjolska, Hrvatska i Norveška su ranije osigurale plasman na Svjetsko prvenstvo kao tri prvoplasirane s EP-a, a Danska kao branitelj naslova.

Povezano

Otkazani su susreti dodatnih kvalifikacija između Crne Gore i Češke, odnosno Slovenije i Srbije, a razloga za zadovoljstvo imala je samo Slovenija.

Jako mi je teško opisati kako se trenutno osjećam. Najlakše mi je iskoristiti boksački riječnik. Ovo je klasičan nokaut. Naravno da smo svjesni situacije i da se svi zajedno borimo protiv koronavirusa širom planete, ali zaista ne mogu vjerovati da je donesena odluka da se otkažu dodatne kvalifikacije, a iluzorno je trošiti riječi koliko je prostora i vremena bilo da se one odigraju do siječnja mjeseca sljedeće godine. Jako je tužno kad bez plasmana na Svjetsko prvenstvo ostaneš bez borbe na parketu, nego preuranjenom odlukom za zelenim stolom, u ovom slučaju putem video veze – naglasio je za Sport Klub izbornik Crne Gore Zoran Roganović.

Pisali smo ranije i da je određeno da će na završni turnir Lige prvaka samo četiri momčadi, što znači da branitelj naslova Vardar neće biti tamo, na što su u klubu naravno pobijesnili. Ista je reakcija bila i u Kielceu, gdje igra hrvatski reprezentativac, Igor ‘7 koraka’ Karačić, koji je sve reagirao putem Instagrama i poručio EHF-u:

– To nije pošteno.