Duvnjak MVP, Karačić među sedmoricom najboljih na EURU!

Rukomet 26. sij. 202012:35 > 12:43
Podijeli:
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Uoči finalnog obračuna sa Španjolcima u Stockholmu, EHF je objavio najbolje igrače na ovom EURU, a Domagoj Duvnjak je MVP turnira!

Najbolji rukometaš ovogodišnjeg Europskog prvenstva, odnosno MVP cijelog turnira je Domagoj Duvnjak! Prije svakog finalnog obračuna EHF objavljuje najbolje, pa je Dule zasluženo odnio titulu najboljeg.

Kad se kaže zasluženo, momak iz Đakova je odigrao cijeli turnir sjajno, što u obrani, što u napadu. Na Euru Dule je u osam utakmica zabio 31 gol uz sjajan postotak šuta od 69 posto.

‘Duvnjak je srce i lider Červarove ekipe. Svojim pristupom, igrom i odnosom prema svemu inspirira i pravi je primjer svojim suigračima na terenu. Duvnjak je odigrao najveću ulogu u hrvatskom uspjehu na ovom Euru’ – stoji u priopćenju na službenim stranicama EHF-a.

Ali osim njega, još je jedan Kauboj dobio hvalevrijedno priznanje. Igor Karačić, koji također zaista fantastično igra ovaj turnir, izabran je u najbolju sedmorku turnira. Uz Karačića tu su još i Perez de Vargas, Maqueda (Španjolska), Sagosen, Joendal (Norveška), Banhidi (Mađarska) te Blaž Janc iz Slovenije.