Novozelanđani prvi vraćaju gledatelje na tribine

Ragbi 8. lip. 202011:40 > 11:42
Podijeli:
Izvor: Michael Bradley / Stringer

Novozelandskim navijačima će biti dopušten dolazak na stadione u nastavku prvenstva Super Rugby lige koje će se ipak održati u skraćenom obliku, objavili su u ponedjeljak organizatori.

Super Rugby Aotearoa bit će prvo profesionalno rugby natjecanje u svijetu na kojem će, kada se nastavi u subotu u Dunedinu, biti dopušten masovan povratak navijača u eri Covid-19,” navodi se u priopćenju Novozelandske rugby federacije.

To natjecanje je skraćena verzija Super Rugbyja u kojem su se, prije nego je u ožujku prekinuto zbog pandemije koronavirusa, natjecale momčadi s Novog Zelanda, Australije, Južnoafričke Republike, Argentine i Japana.

Prvenstvo Super Rugby Aotearoa okupit će samo pet novozelandskih momčadi.

U svijetu su nastavljena brojna natjecanja, ali većinom bez gledatelja.

Nevjerojatno smo ponosni i zahvalni što smo prvo sportsko profesionalno natjecanje u svijetu koje je u poziciji da omogući svojim momčadima da igraju pred navijačima,” izjavio je direktor novozelandskog rugby saveza Mark Robinson.

Natjecanje Super Rugby Aotearoa trebalo se prvotno održati bez gledatelja, no novozelandska vlada je u ponedjeljak objavila ukidanje ograničenja u zemlji zahvaljujući uspješnoj borbi protiv koronavirusa. (H)