Otvoreno 71. izdanje Hanžekovića: Kolak završila peta

Atletika 14. ruj. 202120:12
Podijeli:
Guliver Image

Predstavljanjem najvećih zvijezda na atletskoj stazi stadiona Mladosti u utorak je počeo 71. memorijal Boris Hanžeković - Continental Tour Gold atletski miting.

Na mitingu će nastupiti 11 olimpijskih pobjednika, sedam svjetskih prvaka i 16 osvajača medalja s Olimpijskih igara u Tokiju.

Hrvatske boje i ove će godine braniti peterostruka europska i dvostruka svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković, koju očekuje borba s olimpijskom pobjednicom iz Tokija Amerikankom Valarie Allman. U disku će nastupiti i Marija Tolj.

U muškom disku nastupit će sva trojica osvajača medalja iz Tokija predvođeni “zlatnim” Šveđaninom Danielom Stahlom.

U jednom od “šlagera” mitinga, utrci na 110 m prepona, trofej Memorijala Borisa Hanžekovića lovit će olimpijski pobjednik iz Tokija Jamajčanin Hansle Parchment.

U utrci na 100 m najbrži sprinter sezone Amerikanac Tryvon Bromell (9.77), lovit će rekord mitinga Usaina Bolta koji je 2011. godine u Zagrebu istrčao 100 metara za 9.85 sekundi.

U skoku s motkom nastupa brončani iz Rija, te dvostruki svjetski prvak Amerikanac Sam Kendricks, dok ćemo na 200m gledati okršaj srebrne iz Tokija Namibijke Christine Mboma i Jamajčanke Shericke Jackson.

Natjecanje u bacanju koplja je završilo, a olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira Sara Kolak nastavila je seriju loših rezultata i na zagrebačkom mitingu.

Kolak je bacila koplje 57.72 metara osvojivši peto mjesto. Veronika Šakota je bila stepenicu niže s rezultatom 54.22. Pobijedila je Latvijka Madara Palameika s rezultatom 63.25m.

U ponedjeljak smo već vidjeli sjajan okršaj najboljih svjetskih bacača kugle na bacalištu pokraj zagrebačkih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Šestorica od desetorice najboljih na svijetu u ovom trenutku bili su na bacalištu pokraj fontana, pri čemu sve tri olimpijske medalje iz Tokija. Na koncu je slavio olimpijski pobjednik i svjetski rekorder Amerikanac Ryan Crouser s rezultatom 22.84 što je novi rekord mitinga i najbolji hitac na europskom kontinentu od 1988. godine.

Komentari

Vaš komentar