Veliko iznenađenje u Baselu, Srbić bez finala

Podijeli:
Izvor: Laurence Griffiths/Getty Images

Hrvatska gimnastika neće ima predstavnika u finalima po spravama na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Baselu, nitko od naših šest reprezentativaca nije bio uspješan u kvalifikacijama u četvrtak.

Branitelj dvostrukog uzastopnog srebra na preči, aktualni viceprvak svijeta, Tin Srbić, zbog pogreške pred kraj vježbe zauzeo je ukupno 17. mjesto s ocjenom 13.233.

Hrvatska je u Baselu imala još dvojicu branitelja srebrnih medalja s posljednjeg EP-a u Mersinu, međutim, Aurel Benović zbog pogreške na posljednjoj dijagonali završio je kao 14. (14.133) na parteru, dok je Filip Ude na konju s hvataljkama pak zbog pada na saskoku bio 56. (12.433).

“Nije ispalo kako je bilo planirano. Napravio sam grešku na elementu prije saskoka. Sve ono do tada je bilo OK. Na žalost neću biti u finalu. Eto, nekada u gimnastici neke stvari ne možeš kontrolirati. Dogodila se greška, zato nisam uspio ući u finale. Nije bio pad, ali u gimnastici svaka mala greška znači neulazak u finale. Stvarno sam razočaran jer sam u jako dobroj formi, ali vidim da je jako puno vježbača pogriješilo u kvalifikacijama jer nismo dugo imali natjecanja. Ovo je novo iskustvo. Imamo još dva Svjetska kupa, Varnu i Osijek, a onda Olimpijske igre u Tokiju. To je i onako glavni cilj. Nećemo sada pasti. Idemo dalje”, poručio je Tin Srbić.