Valent Sinković iz Tokija za SK: Najteže je bez navijača…

Hrvati na OI 16. srp. 202110:25 > 18. srp. 2021 14:41
Podijeli:

Braća Sinković među prvim hrvatskim sportašima doputovali su u Tokio na Olimpijske igre, a samo za SK, s našim Krešimirom Karačićem razgovarao je Valent o prvim iskustvima po dolasku u Japan.

Braća Sinković već se nekoliko dana nalaze u Japanu, a za Sportklub prve dojmove opisao je Valent.

Dolazak u Japan, odnosno ulazak u zemlju pokazao se kao početni izazov.

“Kada smo stigli u zračnu luku, sve je dosta dugo trajalo, morali smo više puta pokazivati dokumente, testirati se, prošli smo rigoroznu kontrolu prije nego smo pušteni u Japan. Smješteni smo u hotelu, u jednom gradiću udaljenom oko 200 kilometara od Tokija, smještaj je zaista vrhunski, kao i uvjeti, imamo sve što nam treba, a Japanci su sjajni domaćini. Naravno, ne smijemo izlaziti izvan kruga hotela, imamo osiguran prijevoz do jezera za trening i natrag.”

Valent je progovorio i o konkurentima, ali i situaciji koja je zatekla srpskog veslača Miloša Vasića.

“Miloševa supruga Sonja je srpska reprezentativka u košarci, nedavno je osvojila Europsko prvenstvo, kada mu se pridružila u Ateni gdje se pripremao za OI, na njega je prenijela zarazu virusom. On je u početku bio negativan, ali po dolasku u Tokio imao je pozitivan test. Zajedno sa suprugom odmah je odveden u karantenu i tamo je već deset dana. Možda je jedino dobro za njega što je u Japan krenuo puno ranije od ostalih sportaša. Teško je iz tog razloga govoriti o konkurentima jer neke nismo niti vidjeli kroz natjecanja (Novi Zeland, Australija), a i Covid-19 bi se mogao umiješati, siguran sam da će biti još sportaša koji će biti pozitivni, nažalost to je realnost svih nas.”

Hoće li se moći uopće družiti s hrvatskim sportašima obzirom da su na Olimpijskim igrama uvijek podrška jedni drugima?

“Zapravo ne znam kako će sve izgledati kada dođemo u Olimpijsko selo, ovo su moje treće OI i uvijek je iskustvo bilo prekrasno, svi sportaši bodrili smo jedni druge. Pretpostavljam da ćemo moći razgovarati kada dođemo u isti objekt unutar sela, ali na tribinama nećemo moći boraviti obzirom da je navijačima zabranjen pristup borilištima.”

 

Komentari

Vaš komentar