Tucak: Ostali smo u vrhu, a tek sad počinje ono pravo

Ostali sportovi - Ostalo 6. ruj 202222:13 > 22:13
Podijeli:

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon pobjede 15:5 protiv Gruzije stao je pred kamere te se osvrnuo na utakmicu, ali i najavio polufinale protiv Italije.

“Mogu reći da je naš primarni cilj ostavren – ostali smo u vrhu svjetskog i europskog vaterpola, ali sada želimo medalju”, kazao je Tucak pa dodao:

“Obrana je naš najbolji dio, na tome smo baš krvavo trenirali zadnja dva mjeseca. Tako je bilo i večeras. Malo smo odmarali momčad, što nekad nije dobro jer se gubi tenzija, ali i Talijani su imali jednosmjernu utakmicu. Imamo još puno rezervi”.

Hrvatska će igrati svoje 10. europsko polufinale u četvrtak protiv Italije koja je izbacila Francusku.

“Ovo će biti drugo polufinale u dva mjeseca i to me čini jako ponosnim. No, sada slijedi borba za medalje, čeka naš Italija, strašno teški protivnik s kojima smo ove godine odigrali sedam-osam što službenih, što prijateljskih, što službenih utakmica i rezultat uvijek bio minimalan ili za njih ili za nas. Ja vjerujem da imamo snagu da ih pobijedimo, igramo kod kuće, pred ovom divnom splitskom publikom”, kazao je Tucak, koji je nastavo hvaliti Talijane.

“Igraju jako agresivni vaterpolo, na granici prekršaja, a u napadu raspolažu s trojicom vhunskih individualaca. Znamo sve o njima. Pogledajte u kakvu smo društvu – Italija,Mađarska, Španjolska i mi. Tu nema slabih”.

Komentari

Vaš komentar