Preko 500 sudionika na jakom GP-u u Zagrebu

Ostali sportovi - Ostalo 14. srp 202217:46 > 17:47
Podijeli:
Foto: Tino Marić/HJS

Deveti put najbolji judaši svijeta dolaze u Hrvatsku, na Grand Prix Zagreb 2022. Od petka 15. do nedjelje 17. srpnja u Areni Zagreb 516 natjecatelja iz 69 država bori se za olimpijske bodove na putu za Pariz...

Judaški spektakl održava se u Areni Zagreb, od petka 15. srpnja do nedjelje 17. srpnja. Veliki interes za zagrebački Grand Prix, uz 516 prijavljenih natjecatelja iz 69 država, potvrđuje kako judo svijet voli doći u Hrvatsku.

“Prošli vikend, na Grand Slamu u Budimpešti, puno judaša i judašica me pitalo za Zagreb. Svi su rekli da jako vole doći, da se vesele tako da je i nama drago imati najbolje na svijetu u svojoj državi”, rekla je svjetska prvakinja Barbara Matić (do 70 kg), jedno od 17 hrvatskih imena u ždrijebu natjecanja, uključujući sve tri medaljašice s Mediteranskih igara u Alžiru, Anu Viktoriju Puljiz (do 52 kg), Ivu Oberan (do 63 kg) i Petrunjelu Pavić (do 78 kg).

Upravo će Puljiz “probiti led” što se tiče hrvatskih natjecatelja u Areni Zagreb. Uz nju, u petak, kada natjecanje počinje u 9 sati, nastupaju Tihea Topolovec (do 57 kg) i Leon Đapić (do 66 kg).

“Uvijek je nastup na domaćem tatamiju, pred našim navijačima, posebna stvar i dodatan motiv. Nakon medalje na prošlogodišnjem Grand Prixu Zagreb i nedavnim Mediteranskim igrama dolazim bez prevelikog pritiska i želim pokazati svoj najbolji judo”, rekla je Puljiz koja počinje protiv Amerikanke Jarrell, dok Topolovec čeka protivnicu iz 1. kola, a Đapić ide na Britanca Fryera.

Organizacijski na vrhunskoj razini, Grand Prix Zagreb 2022 još jednom donosi popunjenost šest zagrebačkih hotela (Westin, Sheraton, DoubleTree by Hilton, Aristos, Novi Zagreb i Antunović), veliku promociju kroz TV prijenos uživo u više od 100 država svijeta, potrebnu logistiku, zdravstvenu zaštitu i sve ostalo potrebno vrhunskim sportašima.

U subotu, s početkom u 10 sati, nastupa šest hrvatskih predstavnika. Oberan se bori s Njemicom Winzig, Lara Cvjetko (do 70 kg) ide na iskusnu Kubanku Perez, viceprvakinju svijeta iz 2017. godine, a Matić na staru poznanicu, Mađarku Gerscak. U istoj kategoriji, Anđela Violić čeka Kolumbijku Rodriguez, 16. na svjetskoj ranking ljestvici. U muškoj konkurenciji, subota je dan kada nastupa Robert Klačar (do 73 kg), koji ide na Poljaka Morku, dok Marin Franušić (do 81 kg) čeka borbu s Moldavcem Zaborosciucom.

“Nakon medalje u Budimpešti i u Zagrebu bi bilo lijepo nastaviti u istom ritmu, ali idemo borbu po borbu. Imamo jaku reprezentaciju, svi imamo šansu za medalju, a pogotovo ju je lijepo osvojiti pred svojim navijačima za koje se nadam da će ispuniti tribine Arene”, rekla je Matić. S njom su se složile i mlađe kolegice iz reprezentacije koje vjeruju u sebe i nadaju se što boljem rezultatu.

Komentari

Vaš komentar