PGA suspendirao 17 golfera

Ostali sportovi - Ostalo 9. lip. 202222:16 > 22:18
Podijeli:
AP Photo/David J. Phillip

Povjerenik Udruge profesionalnih golfera (PGA) Jay Monahan suspendirao je svih 17 igrača koji su se nedavno pridružili novoformiranoj LIV Golf International seriji, zabranivši im nastup na svim turnirima na PGA Touru.

Među suspendiranim igračima su neka od najpoznatijih imena golfa, poput šesterostrukog pobjednika “major” turnira  Amerikanca Phila Mickelsona. Suspendiran su i njegov sunarodnjak Dustin Johnson, Španjolac Sergio Garcia, Nijemac Martin Kaymer, Englez Lee Westwood…

Nagradni fond na premijernom turniru nove LIV Golf serije, koju financira Saudijska Arabija, a koji se održava u londonskom Centurion Clubu iznosi čak 25 milijuna dolara, a četiri milijuna američkih dolara dobit će pobjednik turnira u sjevernom Londonu.

“Ovi su igrači napravili svoj izbor iz vlastitih financijskih razloga. Međutim, ne mogu i dalje zahtijevati iste pogodnosti članstva u PGA Touru. Napravili ste drugačiji izbor,” poručio je Monahan.

Prema dopisu, igrači koji se pridruže LIV seriji, više nemaju pravo sudjelovati na PGA Tour događajima, uključujući Presidents Cup.

Odluka PGA Toura izazvala je brz i oštar odgovor LIV Golfa, koji je financiran od strane Fonda za javna ulaganja Saudijske Arabije i koji je namamio igrače sa 255 milijuna dolara raspoređenim na osam ovogodišnjih događaja.

“Današnja najava PGA Toura je osvetoljubiva i produbljuje podjelu između Toura i njegovih članova”, stoji u priopćenju LIV Golfa.

Komentari

Vaš komentar