Hrvatska s čak osam novih igrača na povijesnom SP-u

Ostali sportovi - Ostalo 20. lip. 202219:18 > 19:20
Podijeli:
Guliver Image

U utorak u Mađarskoj kreće 19. Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, a Hrvatska je smještena u skupinu B zajedno s Grčkom, Njemačkom i Japanom.

Kreće novi olimpijski ciklus, pa tako Hrvatska u Mađarsku stiže znatno pomlađena, u odnosu na Tokio tu je čak osam novih igača. Barakude su u skupini s Grčkom, Njemačkom i Japanom.

Raspored utakmica Barakuda u skupini:

– 1. kolo, utorak, 21. lipnja: Grčka – Hrvatska (19.30)

– 2. kolo, četvrtak, 23. lipnja: Hrvatska – Njemačka (18.00)

– 3. kolo, subota, 25. lipnja: Japan – Hrvatska (18.00)

“Vjerujem da smo odradili sve što smo trebali u ovom kratkom vremenu. Naglasak je bio na tehničko-taktičkim detaljima i stvaranju potrebne kemije u reprezentaciji. Vremena je bilo malo, budući da je okupljena jedna potpuno nova generacija reprezentativaca. Imamo osam igrača koji će po prvi put igrati na velikom natjecanju. Ipak, vjerujem da smo to uspjeli i u vikend-okupljanjima, na kojima smo inzistirali kao nikad dosad, zbog želje da čim prije, brže i bolje stvorimo pozitivno ozračje koje je potrebno za svaki veliki rezultat”, najavio je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska na SP u Mađarskoj:

VRATARI – Marko Bijač i Toni Popadić

CENTRI – Ivan Krapić (kapetan) i Josip Vrlić

BRANIČI – Rino Burić i Marko Žuvela

VANJSKA LINIJA/NAPADAČI: Loren Fatović, Luka Bukić, Franko Lazić, Ante Vukičević, Jerko Marinić Kragić, Andrija Bašić, Konstantin Harkov

Prvi put SP u četiri grada

Temeljna novost u odnosu na prijašnja svjetska prvenstva je što će se igrati u čak četiri grada. Točnije, svaka skupina u jednom gradu. Načelno, ideja za pozdraviti jer na taj način više nema utakmica u jutarnjim ili ranoposlijepodnevnim satima, po suncu koje i zasljepljuje pogled gledateljima. U konačnici, nije ugodno ni samim igračima i trenerima.

Utakmice će se igrati u Budimpešti, Debrecenu, Sopronu i Szegedu. U drugom tjednu Prvenstva, najveći se dio seli u Budimpeštu, dok će u Sopron samo momčadi koje su bile zadnje u skupinama, te će se ondje nastaviti borba za poredak u donjem domu.

Skupine SP-a:

SKUPINA A – Budimpešta: Brazil, Gruzija, Crna Gora, Mađarska

SKUPINA B – Debrecen: Hrvatska, Grčka, Njemačka, Japan

SKUPINA C – Sopron: Italija, Španjolska, Kanada, Južnoafrička Republika

SKUPINA D – Szeged: SAD. Australija, Kanada, Srbija

Komentari

Vaš komentar