Hrvatska nakon drame peteraca izborila Tokio!

Ostali sportovi - Ostalo 21. velj. 202115:26 > 15:37
Podijeli:
Foto: Ryan Pierse/Getty Images

Hrvatski vaterpolisti nakon drame peteraca pobijedili su Rusiju 25:24 (11:11) i izborili Olimpijske igre u Tokiju.

Tek u 15 seriji sedmeraca pala je odluka tko će na Olimpijske igre u Tokio. Prvo je Bijač obranio Šepelevu, da bi Vrlić zabio za veliku pobjedu Barakuda.

Rusi su u petoj seriji imali meč loptu nakon što je Bukić pogodio prethodno gredu, no tada je Šepelevu obranio Popadić.

Tijekom utakmice po dva gola za Hrvatsku postigli su Ante Vukičević, Andro Bušlje i Josip Vrlić, a po jedan Loren Fatović, Maro Joković, Luka Bukić, Lovre Miloš i Rino Burić, dok su trostruki strijelci za Rusiju bili Danil Merkulov i Konstantin Harkov, dva gola je dodao Dmitrij Holod, a po jedan Ivan Sučkov, Konstantin Kiseljev i Danil Pronin.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, sredinom prve četvrtine povela s 4:2 i imala napad s igračem više za 5:2, no nakon što ta prilika nije iskorištena Rusija je krajem prvog dijela smanjila na 4:3 da bi Vrlić u posljednjim sekundama neometan s dva metra u situaciji s igračem više pogodio gredu.

Rusija je u drugoj četvrtini preokrenula rezultat povevši sa 6:5, a početkom treće imala i veliku šansu povesti s dva razlike, no Holod je promašio peterac. Kod rezultata 7:7 Rusija nije iskoristila niti situaciju s dva igrača više, odličnom obranom istaknuo se Bijač, pa je Hrvatska ponovno preuzela kontrolu rezultata.

Nažalost, početkom posljednje četvrtine Hrvatska nije iskoristila tri napada za povećanje prednosti na dva razlike pa je Merkulov poravnao na 9:9 uoči posljendjih pet minuta. U samoj završnici Hrvatska je vodila sa 10:9 i 11:10 golovima Bušlje i Vrlića, no Rusija je uspijevala poravnati preko Hrkova i Holoda. Na 11:11 Holod je poravnao 16 sekundi prije kraja nakon napada koji je trajao više od minute i u kojem je u dva navrata imala igrača više.

Još ranije su nastip na olimpijskom turniru izborili domaćin Japan, Srbija, Italija, Španjolska, SAD, Australija, JAR, Mađarska, Kazahstan, Crna Gora i Grčka.

Komentari

Vaš komentar