EP na SK: Počinje ugradnja bazena u Spaladium Arenu

Ostali sportovi - Ostalo 20. srp 202215:37 > 15:38
Podijeli:
HVS

Splitska Spaladium Arena, kao središnje mjesto zbivanja 35. Europskog prvenstva u vaterpolu, koje će se igrati od 27. kolovoza do 10. rujna, polako dobiva obrise prave vaterpolske pozornice ugradnjom bazena.

Organizatori su priopćili da je u tijeku montaža ugradbenih bazena koji će krajem ljeta ugostiti najbolje iz europskog vaterpola.

“Uz pripreme koje traju već neko vrijeme, sad je u Spaladium Arenu došao i temelj cijele priče, simbol ovog sporta, a to je naravno bazen. Montaža će trajati točno mjesec dana, nakon čega će uslijediti i završni radovi, a sve kako bi svim sudionicima, ali i posjetiteljima omogućili da uživaju u pravom spektaklu krajem ljeta u srcu Dalmacije”, istaknuo je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i izvršni direktor Organizacijskog odbora Europskog prvenstva.

U Spaladium Areni već se uvelike radi, s obzirom da će unutar dvorane biti dva bazena. Središnji bazen u kojem će se igrati europske utakmice dug je 36 metara, širok 25 metara, a dubok 2,20 metara što daje ukupan kapacitet za 1980 litara vode koja će ga napuniti.

U maloj dvorani Spaladiuma bit će i manji bazen za zagrijavanje ekipa, dužine 25, širine 18 metara, s dubinom također 2,20 metara. Volumen malog bazena iznosi 990 litara.

Hrvatski vaterpolisti u grupnoj fazi ovogodišnjeg EP-a u Splitu igrati će u skupini B s Grčkom, Francuskom i Maltom.

Hrvatske vaterpolistice će pred domaćim navijačima put prema četvrtfinalu, što donosi osvajanje jednog od prva četiri mjesta tražiti u skupini A u konkurenciji reprezentacija Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Grčke i Rumunjske.

Europsko prvenstvo u vaterpolu iz Splita pratite na kanalima Sport Kluba.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar