Poznati hrvatski sportaši u hvalevrijednoj akciji

Ostali sportovi - Ostalo 29. svi. 201913:06 > 13:18
Podijeli:
Izvor: sportklub

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce slavi 15. rođendan. To je udruga koja provodi sportsko-rekreativni program za djecu s teškoćama u razvoju pod imenom "Moje pravo na igru i sport".

U prostorijama sportskog saveza grada Zagreba održana je konferencija za medije povodom 15. rođendana Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce.

Voditeljica projekta Božica Križanić osvrnula se na djelatnosti ovog projekta koje su vrlo široke. Psihosocijalna pomoć djeci sa teškoćama u razvoju, rekracija marginaliziranih u društvu i pokušaj približavanja sporta djeci s teškoćama u razvoju su samo neki od najbitnijih segmenata ove inicijative.

Moje pravo na igru i sport je novi projekt centra Sunce. To je sportska škola namijenjena za djecu sa teškoćama u razvoju.

Legendarni rukometni vratar Vlado Šola postao je ambasador projekta “Moje pravo na rukomet”. Bivši hrvatski reprezentativac izrazio je veliko zadovoljstvo što su ga predložili da bude ambasador ovaog hvalevrijednog projekta.

“Žalosno je da je novac problem zbog kojeg se djeca s poteškoćama u razvoju ne mogu baviti sportom. Imam sreće što sam napravio karijeru u rukometu i što je moje ime dosta poznato u sportkim krugovima te ću napraviti sve što je u mojoj moći da ovaj projekt zaživi”, rekao je Vlado Šola.

Izvor : sporktlub

Drugo zvučno ime u ovom projektu je proslavljeni nogometni reprezentativac Mario Stanić. On je postao ambasador projekta “Moje pravo na nogomet”.

Mario Stanić je bio jako zadovoljan odazivom medija za ovaj događaj:

“Jako je bitno da ovaj projekt bude dobro medijski popraćen jer što više ljudi zna za projekt to su veće šanse da će biti uspješan. Moramo zajedno pokušati pomoći djeci s poteškoćama u razvoju da se bave sportom i vjerujem da ćemo uz dobru volju uspjeti u tom naumu.”

Nogometni trener Hrvoje Belušić vodit će treninge nogometa za djecu s poteškoćama u razvoju.