U Zagrebu se sastaju Hrvatska i Srbija, jeste li znali?

Ostali sportovi - Ostalo 16. sij. 201914:51 > 14:59
Podijeli:
Buda Mendes/Getty Images

U tijeku je Svjetsko prvenstvo kojega je domaćin glavni hrvatski grad, Ledena dvorana doma sportova. Riječ je o natjecanju u hokeju na ledu za igrače do 20 godina starosti.

Maddie Meyer/Getty Images

Na prvenstvu Divizije II – B nastupa šest repezentacija, jedna od njih je naravno i Hrvatska, koja je u ovom rangu kao i prethodne godine.

Prošlog siječnja turnir ovog ranga održan je u Beogradu, tamo su naši mladi oklopnici zauzeli treće mjesto, iza Španjolske (koja je napredovala) i Srbije. Prilika za uzvrat kolegama iz susjedne države za poraz (2:3) koji su tom prilikom doživjeli u dvorani Pionir došla je već godinu dana kasnije.

Ovog puta, Hrvatska je domaćin, a utakmice se igra večeras u 20 sati.

Uz spomenute dvije reprezentacije, na turniru nastupaju još i Belgija, Izrael, Nizozemska te Meksiko. Samo prvoplasirana selekcija ostvarit će napredak u četvrti po jakosti rang reprezentativnog hokeja na ledu.

Ispod ovog u kojem se Hrvatska trenutno nalazi postoji još samo jedan.

U prvoj utakmici, jučer, naša reprezentacija razmontirala (7:0) je Nizozemsku, dok su Srbi bili uspješni s Meksikom (6:1). Važno za napomenuti je kako je to današnjem protivniku naše momčadi to bila prva utakmica koju su odigrali u posljednje vrijeme, jer u pripremama nisu zabilježili niti jednu.