Odgođena Zimska univerzijada u Luzernu 2021.

Ostali sportovi - Ostalo 31. kol. 202021:06 > 21:10
Podijeli:
Izvor: China Photos / Stringer

Zimska univerzijada u Luzernu 2021. neće se održati kako je planirano od 21. do 31. siječnja, objavila je Međunarodna sveučilišna sportska federacija (FISU).

Zbog globalne pandemije COVID-19, FISU je zajedno s Organizacijskim odborom i Swiss University Sports odlučio odgoditi natjecanja studenata sportaša.

O potencijalnom novom datumu razgovarat će se tijekom sljedeća dva mjeseca u dogovoru sa svim uključenim stranama, uključujući međunarodne federacije zimskih sportova.

“Ograničenja ulaska u zemlju, kao i provedba mjera predostrožnosti učinili bi ovo natjecanje nemogućim. Duboko nam je žao zbog ove odluke, ali uvjereni smo da je to jedina ispravna odluka u trenutačnoj situaciji,” kazao je predsjednik FIDU Oleg Matjsin.

“Nakon nekoliko sastanaka održanih s državnim vlastima Švicarske i različitim kantonima koji sudjeluju u domaćinstvu Luzerna 2021., jednoglasno smo se složili da se 30. zimska univerzijada ne može održati u siječnju 2021.”, dodao je glavni tajnik Eric Saintrond.

Zimska univerzijada, poznata i kao FISU Svjetske sveučilišne igre, najveći je zimski multisportni događaj nakon Zimskih olimpijskih igara.

“Nakon više od četiri godine priprema bolna je odluka, je na koncu bila lagana. Zdravlje svih sudionika uvijek je bilo glavni prioritet u našim evaluacijama, ”rekao je Guido Graf, predsjednik Organizacijskog odbora i kantonalni vijećnik Luzerna.