Preminuo Vedran Jakšić, šibenski bodybuilder i profesor

Ostali sportovi - Ostalo 9. srp. 202020:41 > 20:47
Podijeli:
Izvor: Šibenik IN

Gradsko vijeće Grada Šibenika dodjeljuje mu Plaketu Grada Šibenika za uspjehe u sportu, 2001. godine, a svoju prvu Plaketu Grada Šibenika dobio je 1988. godine za volonterski rad s mladeži

Brojni Šibenčani, s puno emocija opraštaju se na društvenim mrežama.od Vedrana Jakšića, legendarnog šibenskog bildera i profesora informatike – kako prenosi Šibenik IN.

Vedran Jakšić, rođen u Šibeniku 1953. godine,  natjecateljsku karijeru u bodybuildingu započeo je nastupom na prvenstvu Hrvatske 1988. godine, gdje je zauzeo peto mjesto. Već 1989. godine osvaja drugo mjesto na prvenstvu Jugoslavije, što je bila jedina medalja koju su osvojili hrvatski bodybuilderi.
U listopadu 1991. godine, nakon osamostaljenja nastupa kao prvi bodybuilder u Hrvata na Europskom prvenstvu u bodybuildingu u Italiji i osvaja četvrto mjesto. 

U godinama između 1996. i 1999., sve četiri godine postaje državnim prvakom da bi 2000. godine pobijedio osmu godinu za redom na prvenstvu Hrvatske i postao apsolutnim prvakom. Sve je pobjede ostvario kao član šibenskog body building kluba “VIR”. A 2000. godine Vedran započinje pohod na svjetsku titulu i osvaja drugo mjesto na pojedinačnom svjetskom prvenstvu NABBA/WFF, u kategoriji super body.
Gradsko vijeće Grada Šibenika dodjeljuje mu Plaketu Grada Šibenika za uspjehe u sportu, 2001. godine, a svoju prvu Plaketu Grada Šibenika dobio je 1988. godine za volonterski rad s mladeži.