Dan kad je Tyson zamalo nokautirao Jordana

Podijeli:
Jamie Squire / Staff

Bivši menadžer Mikea Tysona ispričao je zanimljivu anegdotu kako je njegov klijent prije trideset godina zamalo pretukao Michaela Jordana.

Brian Bahr/Getty Images

Mike Tyson i danas se smatra najmoćnijim udaračem u povijesti boksa, a nedavno je najavio povratak u ring kako bi se borio u humanitarne svrhe.

No, osamdesetih godina prošlog stoljeća ‘Iron Mike’ je bio strah i trepet, ne samo boksačkog svijeta. A zamalo se na krivoj strane šake legendarnog boksača našao ni manje ni više, nego Michael Jordan koji je već u to vrijeme postao košarkaška ikona.

Igrom slučaja, njih dvojica našli su se istovremeno u jednom restoranu u Chicagu. Mike je preko stolova uputio mrki pogled prema Jordanu, ali ovaj je pogled ignorirao. No, Tyson se ustao, a došavši do Jordana u lice mu kaže “Hej, misliš li da sam glup? Znam što si radio s mojom ženom!”, priču priča bivši Tysonov menadžer Rory Holloway nastavivši: “Jordan je izgledao kao da je vidio duha, posve je problijedio. Tyson je nastavio govoriti, bio je spreman na brzopotezni nokaut, a Jordan je tražio put u kojem bi smjeru pobjegao. Mislim da je imao itekako sreće te večeri.”

Što je to naljutilo ‘Čeličnog Mikea’? Godinama ranije, Jordan je bio u vezi s Tysonovom budućom suprugom Robin Givens, a očito Mike mu to nije oprostio.