"O nama se priča samo kad osvojimo neku medalju"

Ostali sportovi - Ostalo 29. tra 202015:31 > 15:34
Podijeli:
Christian Petersen/Getty Images

Najuspješniji bosanskohercegovački sportaši, među kojima su Amel Tuka, Larisa Cerić, Damir Džumhur, Mesud Pezer, Hamza Alić, Lejla Tanović i mnogi drugi zatražili su od vlasti u BiH da se financiranje sporta osigura kroz rebalanse proračuna kako bi se spriječilo njegovo propadanje.

Kako prenose bosanskohercegovački mediji, najbolji veleposlanici BiH u svijetu poručili su državi i javnosti s “Online foruma sportaša” upriličenoga u srijedu da su silno razočarani odnosom političara prema vrhunskom sportu u Bosni i Hercegovini i da traže da se takav maćehinski odnos i nebriga promijene što je prije moguće.

O nama sportašima se priča kada osvojimo neku medalju i ostvarimo dobar rezultat, a nakon mjesec dana više nitko ne spominje ni nas, ni Zakon o sportu. Trebamo iskoristiti ljude koji imaju izravnog dodira s politikom, a bili su prije sportaši, da se malo više angažiraju i lobiraju za sport“, poručio je najbolji atletičar, svjetski doprvak na 800 m Amel Tuka.

Povezano

Vrhunski bosanskohercegovački sportaši dali su punu potporu Olimpijskome odboru (OK) koji je prije nekoliko dana u pismu vlastima Bosne i Hercegovine zatražio žurno poduzimanje mjera za spas sporta u BiH.

Sada su više nego ikad ranije važne investicije u sport i tjelesne aktivnosti koje pridonose zdravlju i jačanju imuniteta. One moraju biti stavljene u središte svih politika i od presudne je važnosti da budu unutar rebalansiranih proračuna na svim razinama vlasti“, poručili su, između ostalog, iz OK BiH koji je i organizirao “Online forum sportaša”.

Podržite ove mjere i ne dopustite da sport u Bosni i Hercegovini propadne“, poručili su svojoj državi bosanskohercegovački sportaši.