Mlinar za SK: Očekujemo jako puno, zna se naš cilj

Odbojka 28. srp 20229:54 > 9:59
Podijeli:
Lucija Mlinar

U četvrtak, 28. srpnja, u Zadru započinje FIVB Challenger Kup, a pobjednik će postati punopravni član Lige nacija od 2023. godine. Prijenos utakmice protiv Kazahstana pratite od 20 sati na Sport Klubu.

U Zadru će zaigrati sedam reprezentacija, a prvotno ih je trebalo biti osam. U pitanju su, uz Hrvatsku, Kazahstan, Belgija, Češka, Kolumbija, Francuska i Portoriko. Kamerun je trebao biti osmi, ali je odustao od nastupa.

“Atmosfera u ekipi je odlična, ne kažem to tek tako. Reprezentacija je pomlađena, a rekla bih da smo odličan spoj mladosti i iskustva. Izbornik Akbas nametnuo nam je novi stil igre, a sada radimo na tome da ga što prije usvojimo”, započela je Lucija Mlinar razgovor za Sport Klub.

Hrvatska ima samo jedan cilj – osvojiti turnir.

“Naravno, ne krijemo to. Turnir je trebao biti održan prošle godine, no odgođeno je. Bit će jako teško, igra se eliminacijskim sistemom, nemamo pravo na pogrešku. Svi se nadamo velikom finalu u nedjelju”, rekla je Mlinar pa prokomentirala ždrijeb:

“Imali smo malo sreće, ždrijeb je dosta dobar. U četvrtak od 20 sati (SK1) igramo protiv Kazahstana, a uspijemo li proći očekuje nas Portoriko. Iako su obje reprezentacije na papiru slabije od onih s druge strane, problem je što ne znamo puno o njima. Shvatit ćemo ih vrlo ozbiljno.”

Lucija Mlinar

Lucija kao glavnog konkurenta za osvajanje turnira vidi Francusku.

“Da, mislim da to nije Belgija već Francuska. Francuskinje su iznenadile na prošlom Euru, ali nije iznenađenje kada uzmete u obzir koliko oni ulažu u ekipu, koliko marljivo rade. Nije zanemarivo ni to što se Olimpijske igre 2024. godine održavaju u Parizu”, objasnila je Mlinar.

Udarna napadačka igla Hrvatske Samanta Fabris priključila se reprezentaciji.

“Samanta izgleda odlično na treninzima. Kasnije se priključila ekipi, a mi ćemo joj pomoći koliko god je u našoj moći da odigra na svom uobičajenom nivou”, prokomentirala je Mlinar.

Za kraj, otkrila je kakvu atmosferu očekuje na zadarskom Višnjiku.

“Mi od ovog turnira očekujemo jako puno, ali nažalost nije sve dovoljno dobro medijski popraćeno. Doći će naši najbliži, a to nam je najvažnija podrška. Mislim da smo i Savez i mi igračice učinili koliko god smo mogli za promociju ovog događaja…”, zaključila je važna igračica Hrvatske, Lucija Mlinar u razgovoru za Sport Klub.

Boje Hrvatske na Challenger Kupu branit će sljedeće igračice: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac.

Hrvatska svoj put započinje u četvrtak od 20 sati protiv Kazahstana (SK1), a u slučaju pobjede u subotu će naše djevojke zaigrati protiv Portorika. U slučaju da naše djevojke pobjednički odrade ta dva susreta – nedjeljno finale bi donijelo najbolje iz okršaja Belgije, Francuske, Češke i Kolumbije.

Komentari

Vaš komentar