Deak za SK: Hrabre smo, došle smo ostaviti trag

Odbojka 23. ruj 202212:17
Podijeli:
Lisa Guglielmi /ipa-agency.net/ via Guliver Images

Ovo je naš četvrti nastup na prestižnoj smotri, a posebna je čast što će naše odbojkašice otvoriti SP protiv Poljske (23. rujna, 18 sati na Sportklubu 1).

Nakon dugog toplog ljeta u kojem su odbojkašice Hrvatske osvojile Challenge kup u Zadru koji je našoj reprezentaciji donio nastup u Ligi nacija (2023.) i plasmana na Europsko prvenstvo, djevojke turskog stručnjaka Ferhata Akbaša igraju na Svjetskom prvenstvu koje zajedničkim snagama organiziraju Nizozemska i Poljska.

Ovo je naš četvrti nastup na prestižnoj smotri, a posebna je čast što će naše odbojkašice otvoriti SP protiv Poljske (23. rujna, 18 sati na Sportklubu 1).

“Samo da počne. Više nam je teško ovo čekanje. Dugo je bilo ljeto, malo odmora, ali biti će vremena i za more i druge stvari. Nastup na SP za većinu nas je ostvarenje snova”, počela je Lea Deak, naš prvi tehničar.

Skupina je teška, Turska jedan od kandidata za medalje, Poljska je tradicionalno jaka.

“Prošlo je vrijeme ‘važno je sudjelovati’. Mi smo hrabre, došle smo ovdje ostaviti trag. Znam, percepcija je da hrvatska ženska odbojka nije kvalitetna da bi napravila nešto veliko, ali mi smo toliko motivirane i vjerujem da ćemo prvi cilj ostvariti, a to je plasman u sljedeću fazu natjecanja.”

Na SP-u se igra u formatu četiri skupine po šest reprezentacija, a po četiti iz svake skupine prolaze dalje.

“Da, moramo dobiti najmanje dvije utakmice. Ako to ne možemo onda nismo ni zaslužile ići dalje. Svi su govorili u Zadru je Belgija prejaka, pa smo mi uspjele. Igrale smo par puta s Turskom i to su bile izjednačene utakmice. Tajland i Južna koreja igraju brzo, ali mislim da tu treba tražiti prigodu.”

Izbornik Ferhat Akbaš odlučio je da će za Hrvatsku na SP-u će igrati: Klara Perić (Mladost Zagreb), Samanta Fabris (Eczacibasi), Lea Deak (Volero Zurich), Mika Grbavica (Dresdener), Lucija Mlinar (Edremit), Laura Miloš (Paris Saint-Cloud), Dijana Karatović (Kaštela), Josipa Marković (Mladost), Beta Dumančić (Vilsbiburg), Martina Šamadan (Nantes), Ema Strunjak (Bešiktaš), Božana Butigan (Bergamo), Natalia Tomić (Pay d’Aix Venelles) i Izabela Štimac (Mladost).

Raspored Hrvatska:
23. 9. u 18 sati HRVATSKA – Poljska
27. 9. u 17.30 HRVATSKA – Dominikanska Republika

28. 9. u 14 HRVATSKA –Tajland
29. 9. u 17.30 HRVATSKA –Turska
1. 10. u 17.30 HRVATSKA – Južna Koreja

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima

Komentari

Vaš komentar