Wenger šokirao izjavom o afričkom nogometu

Nogomet 15. lip. 202211:53 > 12:49
Podijeli:
AP Photo/Matt Dunham

Arsene Wenger proteklih godina obnaša funkciju u FIFA-i usmjereno prema razvoju nogometne igre, a nakon izjava o afričkom nogometu neki pozivaju na njegovu ostavku.

Arsene Wenger proteklo razdoblje uznemirio je nogometnu javnost inzistiranjem da se svjetska prvenstva trebaju održavati svake dvije godine, međutim izjava o afričkom nogometu mogla bi označiti i kraj njegove uloge u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji.

Afrika nema dovoljno razvijenu nogometnu infrastrukturu i talent za razvoj igrača, da je Kylian Mbappe odrastao u Kamerunu danas ne bi bio nogometaš kakav jest,” izjava je francuskog trenera.

Mbappe je inače podrijetlom iz Kameruna gdje je rođen njegov otac. Na Wengerovu izjavu posebno je istupio CONMEBOL, odnosno južnoamerička verzija UEFA-e koji su istu nazvali ‘ignorantskom’.

Wenger je svoju tiradu nastavio riječima: “Postoji Europa i postoji ostatak svijeta, jedino u Europi igrači ispune potencijal.

Iz CONMEBOL-a su uzvratili riječima.

Kao i Afrikanci, mi u Južnoj Americi znamo što znači kada se govori da svijet počinje i završava u Europi.

Južnoameričku organizaciju također je zasmetalo što se donijela trajna odluka da se u budućnosti koristi pet izmjena u utakmicama bez adekvatne rasprave.

Komentari

Vaš komentar