Vukušić za SK: Ponuda Dinama nije bila izdašna…

Nogomet 8. sij. 202119:23 > 20:51
Podijeli:
Bernd Müller/Bongarts/Getty Images

Najbolji strijelac slovenske lige u prošloj sezoni Ante Vukušić nije više član ljubljanske Olimpije.

Vijest je to koja nije bila toliko neočekivana s obzirom da je Ante u ovoj sezoni odigrao samo sedam utakmica s ukupno 285 minuta igre u prvenstvu. Zaista nevjerojatan rasplet događaja za igrača koji je prošle sezone zabio čak 26 pogodaka u prvenstvu što je učinak kakvog se ne bi posramili ni neki veliki svjetski napadači.

Što se dogodilo, zašto nije igrao te zašto je naposljetku napustio Olimpiju Ante nam je rekao.

SPORTKLUB: Od danas niste više igrač ljubljanske Olimpije, možete li nam reći kako je do toga došlo?

VUKUŠIĆ: Kao što vjerojatno znate, od početka sezone nisam bio u planovima trenera i klupskog vodstva iz meni neznanih razloga te sam iskreno jedva čekao napustiti klub. Nakon vjerojatno najbolje sezone u karijeri nisam mogao ni sanjati da će se situacija ovako rasplesti, ali sada je to iza mene, slobodan sam igrač i vjerujem da ću vrlo brzo pronaći novi angažman.

SPORTKLUB: Kako je moguće da najbolji strijelac lige nije u planovima kluba sljedeću sezonu?

VUKUŠIĆ: Vjerujte mi, ni ja sam ne znam kako je to moguće. Sada već bivši trener Skender mi je na početku sezone rekao da zaboravim sve što sam napravio prošle sezone i da se fokusiram samo na ovu. Već mi je to bilo čudno jer sam zaista napravio veliku stvar postavši najbolji strijelac lige i mislim da sam ipak zaslužio nešto kredita. Nije samo to bio problem, u Olimpiji je puno privatnih interesa i očito im ja nisam bio u planovima pa su zato tako odlučili. Moglo je ispasti dobro za njih i za mene da je došlo do nekog transfera, ali nažalost nije došlo do ponude koja će zadovoljiti i mene i njih.

SPORTKLUB: Možete li nešto reći o toj ponudi Dinama iz Bukurešta koju ste odbili?

VUKUŠIĆ: Iskreno, ponuda nije bila izdašna, ni za mene ni za klub. Igranje u rumunjskoj ligi za mene nije bila neka primamljiva opcija, tako da sam to odbio. Bilo je još nekih ponuda iz liga koje me nisu zanimale i zato nije došlo do transfera.

SPORTKLUB: Što je na to sve rekao vlasnik kluba Milan Mandarič s kojim imate jako dobar odnos.

VUKUŠIĆ: S Mandaričem sam danas razgovarao dva sata nakon što je trener Skender dobio otkaz, nagovarao me da ostanem, ali ja sam takav čovjek da kada nešto odlučim toga se držim. Nisam htio promijeniti svoje mišljenje jer Skender više nije trener i zbog toga ne žalim. Milan Mandarič je odlična osoba o kojoj imam samo najbolje mišljenje i žao mi je da se sve tako odigralo. Siguran sam da on nije znao za dosta tih igrica koje su se odigrale u klubu, vjerojatno i znate da on već neko vrijeme želi prodati klub jer zna kako stoje stvari.

SPORTKLUB: Jeste li na kraju ove epizode u Olimpiji zadovoljni s onime što ste napravili u Ljubljani?

VUKUŠIĆ: Ma slušajte, mene je Olimpija praktički vratila iz mrtvih. Prije toga sam imao jako teških nekoliko godina u kojima sam malo igrao i još manje zabijao. Doveli su me iz Krškog gdje sam igrao solidno, ali nipta posebno i u Olimpiji sam eksplodirao te sam se vratio na nogometnu mapu. Zauvijek ću im biti zahvalan i ovo što se dogodilo na kraju sigurno neću dugo pamtiti.

SPORTKLUB: Što sada slijedi za vas, imate li kakve konkretne ponude?

VUKUŠIĆ: Evo na putu iz Ljubljane u Sinj gdje sam došao malo kući mi je zvonio mobitel trideset puta i dobio sam stotinjak poruka. Imam nekoliko dobrih ponuda koje ću razmotriti i vjerujem da ću kroz tjedan dana imati novi klub. Ne bih htio govoriti o konkretnim imenima klubova, ali reći ću da mi je znatno olakšalo situaciju to što sam sada slobodan igrač i što za mene nema odštete.

SPORTKLUB: Postoji li možda opcija povratka u Hajduk? Jesu li vas kontaktirali iz kluba?

VUKUŠIĆ: Ne bih htio ništa komentirati u vezi toga ovaj put. Shvatit ćete me zašto jer sve što se kaže u vezi Hajduka se prenapuše i ima pogrešnu konotaciju. Samo se nadam da ću izabrati dobar klub i da ću nastaviti tamo gdje sam stao krajem prošle sezone koja je za mene bila najuspješnija u karijeri.