Uefa: Srbija i Portugal su se mogli dogovoriti oko VAR-a

FIFA World Cup 29. ožu. 202113:53 > 13:56
Podijeli:
Izvor: AP Photo/Darko Vojinovic

Uefa je objavila u ponedjeljak kako se sporna situacija iz završnice subotnjeg dvoboja za odlazak na SP 2022. između Srbije i Portugala, kada nije priznat pogodak Cristiana Ronalda za pobjedu 3:2, mogla izbjeći da su se srpski i portugalski savez prije utakmice dogovorili da se koristi tehnologija za ustanovljavanje je li lopte prešla gol-liniju ili ne.

“Odluka o korištenju tehnologije na gol-liniji u europskim kvalifikacijama je na domaćinu svake od utakmica. Ako domaćin želi koristiti tehnologiju, također mora dobiti pismeno odobrenje gostujućeg saveza”, objavila je Uefa.

U posljednjoj minuti sudačke nadoknade utakmice u Beogradu pri rezultatu 2:2 Cristiano Ronaldo je uputio loptu prema praznoj mreži, a na nju je uklizao srpski branič Stefan Mitrović tek nakon što je ona čitavim obujmom prešla gol-liniju, no nizozemska sudačka postava na čelu s Dannyjem Makkelieom nije priznala pogodak.

“Mogu samo reći kako sam se ispričao portugalskom izborniku i igračima zbog onoga što se dogodilo. Kao sudačka ekipa uvijek se trudimo donijeti ispravne odluke. Kada završimo u vijestima zbog ovakvih pogrešaka, uopće nismo sretni”, izjavio je Makkelie za portugalski sportski dnevnik A Bola.

U nedjelju je Uefa objavila kako je odustala od korištenja VAR tehnologije u kvaifikacijama za SP zbog komplicirane situacije vezane uz pandemiju koronavirusa.