‘U ovoj utakmici prije dva mjeseca ne bi došli do boda’

Hrvatska 7. tra. 202121:15 > 21:17
Podijeli:
Izvor: Manuel Geisser/ Action Single Picture

Hajduk je na Poljudu odigrao 2:2 protiv Slaven Belupa, a bod su spasili golom u 96. minuti.

Vodili su Bijeli golom Umuta, da bi onda ostali s igračem manje nakon gluposti Mujakića. Krstanović je zabio dva za preokret Farmaceuta, da bi konačnih 2:2 postavio Umut u 96. minuti.

“Bila je to teška utakmica i u prvom poluvremenu kada je na terenu bilo 11 na 11. Uspjeli smo doći do prednosti, a zatim smo pokušavali kontrolirati utakmicu. Nismo previše riskirali u defenzivnom dijelu u prvom dijelu, a onda sam imao osjećaj kada smo ostali s igračem manje, a oni su izjednačili, da igramo bolje nego kada smo bili 11 na 11. Napravili smo neke greške koje u prošlim utakmicama nismo radili”, rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani, prenosi Dalmatinski portal, pa nastavio:

“Pozitivno je što smo uspjeli u posljednjim sekundama stići do gola. Drago mi je radi momaka i načina na koji su reagirali danas. Mislim da smo ovu utakmicu igrali prije dva mjeseca ne bi uspjeli stići do boda.”

“U početku smo bili dobri, a utakmica se promijenila u nekoliko minuta kada su nam zabili dva gola. Tada je nama bilo teško. Oni su se dobro zatvorili, a imali su i više vremena za pripremu. Mi igramo svako tri dana. Nije problem fizičko stanje, nego je nekad potrebno više vremena za mentalno osvježenje. Želim istaknuti karakter koji je momčad pokazala. Nastavljamo naš put, već za vikend nas čeka nova utakmica.”

Akcija za 2:2 uvježbana na treningu?

“Pokušavamo neke stvari. Nekad se to vidi na utakmici, a nekad ne. Sretan sam što vidim od igrača stvari s treninga. Drago mi je kada napadača zabijaju golovi. Svaki igrač u svom dijelu igre je važan. Bilo mi je drago vidjeti mentalitet igrača, zajedno su u dobru i zlu. Drago mi je i zbog Umuta. Trenira dobro, daje uvijek sve od sebe, ali i ostali igrači su takvi.”