Toplak za SK: Na primjeru Kalika Hajduk se pokazao

Hrvatska 18. kol 20229:00 > 14:17
Podijeli:
Sport Klub

Svakako da su se digli u protekle dvije godine, no još uvijek je to premalo da bi se borili ozbiljno s Dinamom za naslov prvaka.

Nogometaši Hajduka će u četvrtak (21 sat) u Valenciji na stadionu Levantea igrati prvu play-off utakmicu Konferencijske lige. Domaćin je strašni Villarreal koji je osvojio Europsku ligu u pretprošloj sezoni, nakon što je izbacio Dinamo, a prošle sezone su ispali protiv Liverpoola u polufinalu Lige prvaka.

“Hajduk stvarno nije imao sreće u ždrijebu. No, nogomet je to, ako naprave čudo, u koje malo tko objektivno vjeruje mislim da ćemo im se svi morati nakloniti do poda. U svakom slučaju je dobro što će Poljud biti pun, što će vidjeti jednu odličnu momčad i što će Hajdukovi nogometaši dobiti prigodu za još jednu afirmaciju”, počeo je Samir Toplak, s kojim smo razgovarali o Dinamu, Hajduku, HNL-u.

Kako ste dosad vidjeli Hajduk?

“Ako pričamo o drugom poluvremenu protiv Vitorije Guimaraes onda moram reći da su pokazali da u jednom odličnom ambijentu, u transu mogu odigrati jako dobro. Svakako da su se digli u protekle dvije godine, no još uvijek je to premalo da bi se borili ozbiljno s Dinamom za naslov prvaka. Jednostavno nemaju dovoljno širok krug nogometaša, a to se vidjelo dobro između uzvratne utakmice u Vitoriji i gostovanja u Maksimiru. Velika potrošnja energije, emocija i plasman dalje i odmah za dva dana derbi u Maksimiru. Za to Hajduk nema snage. “

Što im nedostaje?

“Da se razumijemo ova sezona Supersport HNL-a će biti liga 1-9. Dinamo i svi ostali. Hajduk ne može živjeti na Livajinoj genijalnosti, po meni rješenje je u jednom organizatoru igre, jedan razigravač im svakako nedostaje. Krovinović je dobar, ali on je ipak premalo. Svi ostali njihovi vezni igrači Vuković, Grgić i Atanasov su preslični.”

Dotaknuli smo se i Biuka i Sahtijia.

“Biuk ima potencijal, ali pogledajte mu statistiku. On ne postiže pogotke. On bi morao još dosta raditi. Sahiti je onako kako volimo reći divlji i nepredvidivi igrač, ali nije sklon suradnji. Jednostavno nije timski igrač, mora dobiti loptu u pravom trenutku i mora biti na pravom mjestu. Hajduk sigurno mora tražiti još igrača ako želi biti na nivou momčadi koja se želi boriti za naslov.” A onda je spomenuo igrača koji bi Hajduku dobro došao.

“Anthony Kalik. Vidim ga na treningu svaki dan, ima karakter pobjednika, vidi se u svakom potezu klasa. Mislim da se Hajduk u ovom slučaju ipak trebao više potruditi. Jednostavno se klubovi nisu mogli dogovoriti. I to nešto govori”,  zaključio je Toplak.

 

Komentari

Vaš komentar