Svi navijači Hajduka s ulaznicama ušli na stadion

Europa 10. kol 202219:31 > 19:39
Podijeli:
Stringer via Guliver Images

Svi Hajdukovi navijači s kupljenom ulaznicom pušteni su u srijedu na utakmicu Vitorije Guimaraes i Hajduka premda je policija razmišljala hoće li pustiti 154 navijača identificirana prošlu noć nakon izgreda u Guimaraesu, rekla je glasnogovornica lokalne policije Hini.

“Svi navijači s kupljenom ulaznicom pušteni su na stadion”, rekla je glasnogovornica u telefonskom razgovoru.

Dodala je da je prije utakmice možda došlo do novog incidenta, no nije otkrila detalje.

“U ovom trenutku ne mogu ništa reći jer nemam dovoljno informacija, naknadno ćemo izvijestiti”, rekla je.

Vitoria Guimaraes i Hajduk su u srijedu u 18 sati (17 sati po lokalnom vremenu) započeli uzvratnu utakmicu 3.pretkola Konferencijske lige.

Hina je pokušala kontaktirati jednog od istaknutih članova Hajdukove navijačke skupine Torcida, no nije odgovorio na upit.

U utorak oko 22.30 sati zamaskirane osobe, uglavnom obučene u crno, bacale su upaljene baklje i stolice na teresama kafića u Guimaraesu, gradu na sjeveru Portugala. Ljudi su ustajali i bježali iz kafića dok su se navijači približavali, vidi se na snimkama objavljenima tijekom noći. Nitko nije bio uhićen.

Predsjednik lokalnog parlamenta u Guimaraesu bio je zatražio od policije da se Hajdukovim navijačima, registriranima te noći, zabrani ulazak. Najveća oporbena stranka u zemlji, konzervativni PSD, uputio je pismo ministru unutarnjih poslova kritizirajući reakciju policije.

Komentari

Vaš komentar