Strahonja na strani Gorice: Nije bilo penala za Osijek

Hrvatska 18. srp 202221:25 > 21:25
Podijeli:
Guliver Image

Viđenje spornih situacija na utakmici Osijeka i Gorice dao je i sudački stručnjak HRT-a Marijo Strahonja u emisiji Stadion...

Nakon predsjednika Gorice Nenada Črnka, Komisije nogometnih sudaca HNS-a, a potom i Osijeka, sporne situacije prokomentirao je i Marijo Strahonja.

“Obostrano hvatanje oba igrača, dolazi do laganog kontakta, kojeg je Beljo po meni ipak previše naglasio. Prva reakcija bila je ispravna, procijenio je da nema intenziteta za prekršaj, no nakon intervencije VAR sobe promijenio je odluku i pogriješio, napravio je pogrešku jer je najvažnija prva impresija”, rekao je Strahonja u emisiji Stadion, misleći na dosuđen jedanaesterac na igraču Osijeka.

Isključenje igrača Gorice Julardžije u 85. minuti bilo je ispravno, iako je tu odluku sudac donio nakon intervencije VAR sobe.

“To je bila ispravna odluka i ispravna reakcija VAR sobe te opravdana promjena odluke glavnog suca.”

A ovako je Strahonja ocijenio suce u prvom kolu SuperSport HNL-a.

“Suce možemo ocijeniti prolaznom ocjenom, bila je jedna veća pogreška i nekoliko manjih, koje je uglavnom ispravila VAR tehnologija. Pogreške su vjerojatno zbog nedavnog sudačkog seminara, nakon kojeg su vjerojatno suci krenuli u prvenstvo malo previše motivirani i s previše novih podataka i onda ispadne to ovako.”