Štimac za SK: Dobili smo najvećeg stopera u povijesti

Hrvatska 15. stu. 202118:46 > 19:496 komentara
Podijeli:
Amlan Biswas Pacific Press

"Mi smo takvi, jako nam jednostavno neko lice dosadi. Mi bismo mijenjali izbornika i na gore, samo da ga promijenimo. Premalo zajedništva, među svima nama. Pa se sve to pretvori i u prostor gdje djeluju anti-hrvatski elementi."

Igor Štimac, britka sablja na terenu i na peru kada treba kritizirati. Uvijek otvoren, konkretan, kada je u pitanju reprezentacija za koju je igrao, koju je vodio kao izbornik nadasve konkretan.

“Znam da imaš neko pitanje. Ali, moram te preduhitriti. Čestitam HNS-u, predsjedniku bivšem i sadašnjem, svim djelatnicima, izborniku i igračima. Sretan sam što smo mi bili pioniri u stvarnju naše nogometne reprezentacije, ali da će ona biti ovakav gigant to je nešto što nas mora ispuniti do kraja.”

Nije dozvolio pitanje.

“Mi smo takvi, jako nam jednostavo neko lice dosadi. Mi bismo mijenjali izbornika i na gore, samo da ga promijenimo. Premalo zajedništva, među svima nama. Pa se sve to pretvori i u prostor gdje djeluju anti-hrvatski elementi.”

Zar Dalić nije zaslužio kritike? Bilo je problema u kvalifikacijama?

“Bio sam izbornik, nisam ovdje govorio samo o Daliću, nego sam govorio općenito. Naše su brojke impresivne, iza njih se svi mogu sakriti. I to je ono nakon čega svi koji kritiziraju moraju zašutjeti. A mi nakon svake utakmice tražimo mane, nikada nam ništa nije po volji.”

Bilo smo devedeset minuta od neodlaska, dva boda manje, probleme u igri kroz kvalifikacije?

“Istina. Zlatko Dalić se meni sviđa jer je je spreman biti samokritičan. Sve je preuzeo nakon Eura na svoja leđa. Spreman je bio da se ‘puca’ u njega. No, to je čovjek koji je osvojio srebro na SP-u, odveo nas na tri velika turnira. I on je najveći izbornik u našoj nogometnoj povijesti.”

Je li i najbolji trener?

“Da. To je neupitno. Ma mi o njemu ne trebamo trošiti niti jedne sekunde. Odveo nas je na SP, napravio je smjenu generacija. Ima kadar koji ima silni potencijal i on doista uspio sebe ugravirati na prvo mjesto. Mi svi zajedno mu samo možemo čestitati.”

Hrvatska ima kadar. Ali nema golgetera?

“Ma, meni je to šuplja priča. Dobro, nemaš Šukera, ali onda igraš drugačije. Iskreno, kao trener volim da moja momčad igra protiv momčadi koja ima napadača. Pa Barcelona je vladala svijetom bez napadača. S Kramarićem, Livajom i Petkovićem se mogu raditi čuda. Trebamo još bolje bekove, tu mislima na bočne igrače koji moraju igrati bolje u ofenzivnom dijelu igre.”

Na kraju godine uz veliki uspjeh dobili smo čini se rješenje u obrani za duže razdoblje.

“Snaga, brzina, mirnoća, tehnika. Vedar i optimističan duh. Ma to je dar. Dobili smo usudio bih se reći najboljeg stopera u povijesti Vatrenih. To je igrač koji će za godinu dana biti uz rame Van Dijku. Joško (Gvardiol op.p.) je strašan, a ljevak.”

Gvardiol će biti stoper najveće svjetske klase?

“Da, s njim ćemo možda biti i svjetski prvaci.”

Igrač za Zlatnu loptu?

“Bog te čuo!”, zaključio je Igor Štimac.

Komentari

Vaš komentar