Šokota za SK: Njega volim, ali ne znam mu poziciju

Hrvatska 14. lip. 202215:00 > 15:03
Podijeli:
Bruno Fahy via Guliver Images

Tomo Šokota, bivši Vatreni, koji je do 19 godine igrao veznog, a kasnije u špici gdje se dobro snalazio, jako je zadovoljan nastupom Hrvatske u Ligi nacija.

“Kada se dođe do pobjede sve je lijepo. Zaboraviš odmah i na to da je Liga nacija u lipnju nešto što nije logično, svi problemi na trenutak nestanu kad srušiš svjetskog prvaka”, počeo je Šokota, pa nije sljedeće čekao novo pitanje:

“Najveći dobitak je obrana. Pa tu je Dalić na vrelu telanta, ali i već formiranih nogometaša. Posljednja linija je pokazala da uz sav talent, posjeduje i potreban karakter, hrabrost. Toliko dobrih intervencija protiv Benzeme i Mbappea, na tome se samo može čestitati.”

Gvardiol i Sosa su dobili jedno jako dobro društvo.

“Sigurno. Meni su Erlić i Šutalo ostavili najbolji dojam. Jako zrelo, sigurno, dominantno. Žao mi je Gvardiola, prečesto je ozlijeđen. A on je klasa.”

Obrana je O.K., veza još više, ali što ćemo s napadom?

“Ponajprije Luka, Broz i Kova su bili veličanstveni. Malo je takvih veznih linija na svijetu. Iskustvo, igranje u najvećim klubovima, svaki vikend velika utakmica. Tu je i Lovro Majer kojeg osobno baš volim kao nogometaša. Ali mene muči njegova pozicija. Ne znam u ovoj momčadi koja je. On je igrač poteza, vica, igra u jakoj ligi, ali mislim da će on još dosta napredovati. Jednostavno rođeni nogometaš kojeg i osobno dobro znam.”

Ako si možemo dopustiti Majer je igrač za zadnji pas. Nije za odlazak na krilo.

“Da, ali tamo ga stavljaju treneri. I meni je on više za igru u sredini.”

Sedam bodova, dvije vrijedne i velike pobjede, ali problem napadača je tu.

“To je istina. Kramarića je tu, ali on je promijenio previše pozicija, nije na svojoj najboljoj razini. Ante Budimir je pokazao da je zanimljiv. Njemu nedostaje više samopouzdanja. U dresu Osasune postiže golove i najvećim klubovima, u dresu reprezentacije ga ne ide gol. Ali dolazi u šanse, bori se, puno radi. Podsjeća me na Mandžukića, no Mandžo je puno lakše postizao golove. Treba pričekati ljeto, Petković i Livaja su tu. Svakako trebaju na SP putovati najspremniji i tom trenutku igrači koji imaju ritam odigranih utakmica”, zaključio je Šokota.

Komentari

Vaš komentar