Savo Milošević za SK: Hrvati i Srbi prolaze grupu SP

Podijeli:

Legendarni napadač nogometne reprezentacije Jugoslavije Savo Milošević u ekskluzivnom je intervjuu za Sport Klub usporedio hrvatsku i srpsku reprezentaciju i otkrio što očekuje od njih na Svjetskom prvenstvu...

Savo Milošević (48), nekadašnji vrsni centarfor beogradskog Partizana i jugoslavenske reprezentacije, s puno je respekta za Sport Klub pričao o hrvatskoj izabranoj selekciji, a posebno je pohvalio našeg kapetana Luku Modrića.

“Mnogi su otpisivali neke hrvatske igrače, a vidimo da Luka Modrić igra nikad bolje. On je predvodnik ove generacije. Godine zaista nisu bitne ako netko ima kvalitetu, volju i želju. Hrvatskoj će iskustvo s velikih natjecanja biti plus. Prethodnih desetak godina Hrvatska je dosta bolje stajala od Srbije, no sad obje reprezentacije vidim dobro. Jedni i drugi imaju se čemu nadati na Svjetskom prvenstvu.”

O Srbiji je dodao:

“Srbija nakon dugo vremena ima igru i samopouzdanje da se nosi s najboljima na svijetu. To smo i pokazali u grupi s Portugalom. Obje momčadi mogu proći grupu, a poslije – tko zna. Ovisi o mnogim faktorima. Očekujem da i Hrvatska i Srbija prođu grupu.”

Na pitanje je li Liga nacija potrebna u lipanjskom terminu nakon duge sezone, Milošević je odgovorio:

“Gledam na to pozitivno. Svejedno bi reprezentacije igrale prijateljske utakmice koje također odnose puno snage. Za reprezentaciju nema prijateljske utakmice. Sve su bitne. Bolje je igrati za nešto, ako već moraš igrati.”

Kao bivši igrač Aston Ville, između ostalih, Milošević je najavio i posljednje kolo Premier lige ovog vikenda u kojemu ćemo doznati prvaka Engleske. Sve u rukama ima Manchester City koji igra protiv Aston Ville, dok Liverpool dočekuje Wolvese.

“Bit će zanimljivo. Često se događa u Engleskoj da nema popuštanja i da ekipe igraju 100 posto do kraja. Vjerujem da će i trener Ville kao bivši igrač Liverpoola (op.a. Steven Gerrard) htjeti pomoći”, zaključio je Milošević.

Komentari

Vaš komentar