Southgate nakon blamaže: ‘Ovaj poraz strašno boli!’

Liga nacija 15. lip. 20229:06 > 9:08
Podijeli:
Action Images via Reuters/Paul Childs

"Pokušao sam balansirati sa sastavom kroz ove lipanjske utakmice, ali očito nisam uspio", rekao je izbornik engleskih nogometaša Gareth Southgate nakon 0:4 poraza na Wembleyju od Mađarske.

U četiri lipanjske utakmice Lige nacija Engleska je dva puta remizirala, kod Njemačke (1:1) i doma protiv Italije (0:0) te je dva puta gubila od Mađarske bez da je postigla pogodak u te dvije utakmice. U Budimpešti je Mađarska slavila 1:0, a na Wembleyju čak 4:0.

“Ovo je jako teška noć za nas i ovo je poraz koji strašno boli. Posebno mi je žao igrača jer su bili vrlo predani kroz cijelo ovo razdoblje koje smo bili zajedno. Potpuna i kompletna odgovornost je na meni. Zamislili smo ovo kao pripremu za Svjetsko prvenstvo. Pokušao sam kvalitetno balansirati sa sastavom jer je bilo puno utakmica u kratkom vremenu, ali je očito da nisam uspio u tome”, rekao je engleski izbornik Gareth Southgate.

Nakon 1928. godine i domaćeg poraza od Škotske 1:5 bio je ovo najteži domaći poraz engleskih nogometaša u povijesti. Isto tako, Mađarska je tek drugi put slavila na Otoku u povijesti, a premijerni put se to dogodilo kada je mađarska Laka konjica promarširala Londonom i slavila 6:3. Dogodilo se to 1953. godine.

“Znam da je ovaj poraz razočaravajući za naše navijače, ali ja bih ipak gledao širu sliku. Imali smo sjajne rezultate i odlične posljednje turnire. Dogodilo nam se sada ovo, ali nije vrijeme za paniku. Moramo ostati mirni i nastaviti raditi, popravljati stvari i biti pravi na Svjetskom prvenstvu“, dodao je prvi strijelac Engleske Harry Kane.

Komentari

Vaš komentar