‘Mislio sam da će nas Hrvati ubiti na terenu’

FIFA World Cup 26. stu. 202113:03 > 13:11
Podijeli:
REUTERS/Antonio Bronic

Hrvatska se pobjedom protiv Rusije (1:0) plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a pobjedu Hrvatskoj autogolom je donio Fjodor Kudrajšov u 81. minuti utakmice.

Nakon terora koji je proživljavao na društvenim mrežama, odlučio je zaključati komentare na svim profilima koje posjeduje te se nije oglašavao za medije. Prvi intervju nakon autogola dao je ruskom portalu Sport-Express.ru.

Na poluvremenu je Karpin govorio da je nemoguće braniti se 90 minuta i doći do željenog rezultata. Stoga smo htjeli promijeniti svoju igru, vjerovali smo da možemo i bilo nam je jasno da je izbornik u pravu. Izašli smo, željeli se nadigravati, ali kada smo vidjeli u kakvom je stanju teren… Hrvati su bili u naletu, a nakon početka nastavka, idućih 10-15 minuta bilo je najteže. Hrvati su nas razbijali. U tom trenutku kroz glavu nam je prolazila misao da će nas ubiti na terenu. Očekivao sam da će zbog lokvi utakmica biti lakša, da Hrvati neće moći toliko kombinirati kao u prvom dijelu. Ispalo je da su se savršeno prilagodili i nastavili igrati svoj nogomet. Nakon 15 minuta drugog poluvremena malo su usporili i nije bilo toliko opasnih trenutaka”, rekao je Kudrajšov.

Osvrnuo se i na period utakmice u kojem je postigao autogol.

Nekoliko sekundi prije gola osjetio sam grč, ne samo iza, već i sprijeda. Nastavio sam trčati jer utakmica nije zaustavljena. Morao sam. Nakon utakmice sam sve vrtio po glavi. Možda sam trebao pasti, tražiti pomoć, ali trener mi je rekao: ‘A što da si pao i da su onda zabili s pozicije na kojoj si trebao biti? To bi bio još veći problem. Ovako si barem pokušao igrati do kraja.’ I prvi trener je govorio da, ako možeš, moraš trčati dok ti noga ne otpadne. Takav sam i ja, uvijek ću sve odraditi do kraja. Da, danas kad se sagleda čitava situacija, čovjek bi mogao reći: ‘Pa zašto nisam propustio loptu?’ Ja sam u tom trenutku samo razmišljao kako da nastavim trčati s ozljedom. Kada je lopta završila u mreži, osjetio sam bol. Rekao sam da je potrebna zamjena, ali više nismo imali pravo na to. Nisam htio ostaviti suigrače na terenu, pokušao sam nastaviti igrati“, dodao je ruski reprezentativac.

Nakon autogola odmah je otišao u svlačionicu.

Dio suigrača mi je prišao i pružio podršku. Izbornik i ostali treneri napravili su isto. Neko vrijeme smo samo sjedili, u svlačionici je bila tišina, nitko nije govorio. Sjedio sam s pognutom glavom, zabrinut i s osjećajem da sam iznevjerio momčad, ali i svoju državu. Iako to ne možete nazvati pogreškom, već slučajnošću, radilo se o za mene teškom trenutku“, rekao je Kudrjašov.

Ispričao je i o zbivanjima nakon što je napustio stadion.

Nisam ni odmah upalio mobitel. Morao sam se pribrati, odlučiti što i kako dalje. Kasnije sam vidio mnoštvo poruka od obitelji i prijatelja, a ostao sam iznenađen kada sam vidio da su mi pisali i brojni ljudi s kojima sam imao nikakav ili vrlo malo kontakta. Shvatio sam da neću ništa promijeniti ako se budem ubijao oko toga. Dogodilo se i sad je gotovo. Ispričao sam se izborniku, on se prisjetio svojih riječ između dva poluvremena te rekao da se takve stvari događaju. Nadam se da ću u ožujku pomoći svojoj momčadi i zabiti pogodak, ali ne u svoju, već u protivničku mrežu. To je moj cilj za iduća tri-četiri mjeseca. Ne treba to čak biti ni pogodak, ali moram dati sve od sebe da odemo na Svjetsko prvenstvo“, zaključio je branič Rusije.

Komentari

Vaš komentar