Vatrenima zahtjevna skupina, Rusi i Slovaci najveći izazov!

FIFA World Cup 7. pro. 202016:38 > 7:29
Podijeli:
Getty Images

Hrvatska nogometna reprezentacija saznala je protivnike u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022. godine

Hrvatska je izvučena u skupini H zajedno sa Slovačkom, Rusijom, Slovenijom, Ciprom i Maltom. 

SKUPINE

Skupina A: Portugal, Srbija, Irska, Luksemburg, Azerbajdžan

Skupina B: Španjolska, Švedska, Grčka, Gruzija, Kosovo

Skupina C: Italija, Švicarska, Sjeverna Irska, Bugarska, Litva

Skupina D: Francuska, Ukrajina, Finska, BiH, Kazahstan

Skupina E: Belgija, Wales, Češka, Bjelorusija, Estonija

Skupina F: Danska, Austrija, Škotska, Izrael, Farski Otoci, Moldavija

Skupina G: Nizozemska, Turska, Norveška, Crna Gora, Latvija,  Gibraltar

Skupina H: Hrvatska, Slovačka, Rusija, Slovenija, Cipar, Malta

Skupina I: Engleska, Poljska,  Mađarska, Albanija, Andora, San  Marino

Skupina J: Njemačka, Rumunjska, Island, Sjeverna Makedonija, Armenija, Lihtenštajn

18:45 Iz zadnja dva šešira izvukli smo Cipar i Maltu. Dvije reprezentacije protiv kojih ne bi trebali imati previše problema.

18:40: Hrvatska je iz četvrtog šešira izvukla Sloveniju. Dobro poznati protivnik koje vodi bivši trener Rijeke Matjaž Kek.

18:35: Hrvatska je izvukla najtežeg mogućeg protivnika iz trećeg šešira. Rusiju smo htjeli izbjeći, ali morat će se naši reprezentativci boriti nakon dvije godine opet s Rusima.

18:30 Hrvatska je izvukla Slovačku iz druge jakosne skupine! Izbjegli smo neke puno jače reprezentacije poput Austrije, Švicrske, Švedske. 

18:25: Hrvatska će igrati u grupi H! Ona će se sastojati od šest reprezentacija, tako da će izabranici Zlatka Dalića odigrati deset utakmica.

18:20. Počeo je ždrijeb!

18:10 U studiju u Zürichu bivši je talijanski reprezentativac Daniele De Rossi koji se prisjetio Diega Maradone. Stigao je i Rafael van der Vaart, poznati nizozemski igrač. Zajedno su se prisjetili svojih velikih uspjeha s reprezentacijama, ali i posljednjeg Svjetskog prvenstva koje će zauvijek ostati zapamćeno hrvatskoj javnosti zbog srebra naše reprezentacije.

18:00 Počela je ceremonija ždrijeba

Prvi put svjetska nogometna smotra održat će se u zimskome terminu, a sada je vrijeme da doznamo tko čeka Vatrene na putu do njihovog šestog nastupa.

Ždrijeb europskih kvalifikacija održava se u Zürich, u bubnju je 55 reprezentacija, a Hrvatska je smještena u prvu jakosnu skupinu među 10 nositelja kvalifikacija što je odlična vijest s obzirom da se neće biti lako kvalificirati.

Pobjednici skupina ostvaruju direktan plasman u Katar, dok će deset drugoplasiranih te dvije reprezentacije iz Lige nacija igrati dodatne kvalifikacije.

🌍 UEFA #WCQ seedings announced 📢

👀 Find out which pot your team will be in for the preliminary draw on 7 December 🏆#WorldCup | @UEFAcom

— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) November 27, 2020

Uz Hrvatsku, u prvoj jakosnoj grupi nalaze se Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španjolska, Italija, Danska, Njemačka i Nizozemska. I to su reprezentacije s kojima se Dalićevi izabranici ne mogu susresti.

Drugi šešir: Švicarska, Wales, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Srbija, Turska, Slovačka i Rumunjska.

Treći šešir: Rusija, Mađarska, Republika Irska, Češka Republika, Norveška, Sjeverna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.

Četvrti šešir: Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Bjelorusija, Gruzija i Luksemburg.

Peti šešir: Armenija, Cipar, FarskI Otoci, Azerbejdžan, Estonija, Kosovo, Kazahstan, Litva, Latvija i Andora.

Šesti šešir: Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino.

Ždrijebom će se reprezentacije rasporediti u 10 skupina, a na kraju će njih samo 13 izboriti nastup u Kataru 2022. godine.