Službeno otvoren stadion koji će ugostiti finale SP-a

Podijeli:
REUTERS/Mohammed Dabbous via Guliver Images

Stadion Lusail, posljednji od osam stadiona na kojem će se igrati utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. u Katru, službeno je otvoren u petak susretom između klubova prvaka Saudijske Arabije i Egipta, Al Hilala i Zamaleka.

Prijateljska utakmica, nazvana Lusail Superkup, ‘posljednji je test pripreme stadiona prije Svjetskog prvenstv'”, izjavio je glavni direktor organizacijskog odbora Yasir Al-Jamal.

Prema riječima organizatora, Lusail koji ima zlatni okvir i kapacitet od 80.000 sjedećih mjesta, najveći je stadion na svjetskom prvenstvu i rasprodan je.

Smješten u novom gradu Lusail, 20 km sjeverno od glavnog grada Dohe, stadion će ugostiti deset utakmica, uključujući finale Svjetskog prvenstva, prvog koje se održava u arapskom svijetu, od 20. studenog do 18. prosinca.

Stadion Lusail, čija je izgradnja koštala gotovo 700 milijuna eura, inspiriran je ‘igrom sjena i svjetla koja karakterizira tradicionalni lampion ‘fanar’, preciziraju organizatori.

Prije ove službene inauguracije, tamo je 11. kolovoza organizirana utakmica prvenstva Katra između Al-Arabija i Al-Rayyana.

Na Lusailu će se odigrati 10 utakmica SP-a:
Argentina – Saudijska Arabija

Brazil – Srbija
Argentina Meksiko
Portugal – Urugvaj
Saudijska Arabija – Meksiko

Kamerun – Brazil
Osmina finala
Četvrtfinale
Polufinale

Finale

Komentari

Vaš komentar