Lovren: Mladi nas ne respektiraju, sve smo im rekli u lice

Podijeli:
Izvor: REUTERS/Antonio Bronic

Hrvatska je u prve tri odigrane utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstva ostvarila dvije pobjede i poraz, a o svemu je nešto imao reći i Dejan Lovren.

Izbornik Dalić rekao je da Vatreni nisu isti kao što su bili u Rusiji i da im se sad to vraća. Dejan Lovren se složio s izbornikovom izjavom da respektira starije igrače poput Modrića i ostalih, ali da bi mlađi trebali isto to raditi.

“Izbornik je u pravu. Ne bih ulazio u detalje, ali mislim da se novi dečki u reprezentaciji moraju dokazati. To ću kazati i to smo im mi stariji rekli u lice. Oni se moraju dokazivati iz dana u dan i to ne samo na utakmicama, nego i na treninzima. Ne smiju misliti da su u reprezentaciju došli samo tako, nego da pokažu zašto su zaslužili poziv. Mi stariji igrači to vidimo i dobro znamo da je prije bilo drukčije”, rekao je Dejan Lovren u intervjuu za Sportske novosti i nastavio:

“Kad smo mi kao mlađi dolazili u reprezentaciju, ginuli smo na svakom treningu samo da uđemo u postavu. Danas novi klinci sve olako shvaćaju i svoj stav prema reprezentaciji i nama starijima moraju promijeniti. Oni to znaju, mi smo im to rekli. Ne krivim ih previše, mladi su, druga su vremena i vjerujem da će sve doći na svoje. Da će se i oni malo opustiti kroz pripreme. Moraju pratiti nas starije”.

Nakon srebra u Rusiji oprostili su se Subašić, Ćorluka, Rakitić i Mandžukić, a član Zenita smatra da su se neki pokazali dobrim igračima, ali da se neki još moraju puno dokazati:

“Nekad nas respektiraju, a nekad baš i ne. Mislim da sve više postajemo iskreni. Ja ću uvijek svakome reći što mislim i toga se ne sramim. Kad je reprezentacija u pitanju, pravila se moraju poštovati. Ne možeš utakmicu odrađivati sa sedamdeset ili osamdeset posto ili se naljutiti ako nisi u prvih jedanaest. Ako mi stariji ginemo na terenu, moraju i oni”, dodao je Lovren.

Na kraju se osvrnuo i na završen prvi kvalifikacijski ciklus.