Šemper, pazi se! Prijete igrači iz Premier lige i Ligue 1

EURO 28. ožu. 202113:49 > 13:50
Podijeli:
Izvor: (AP Photo/Darko Bandic)

Mladi Vatreni danas igraju 2. kolo Europskog prvenstva, nakon poraza od Portugala protivnik je Švicarska od 18 sati.

Mladi Švicarci napravili su pravo iznenađenje u prvom kolu naše skupine kada su pogotkom Ndoyea došli do sva tri boda u u Kopru protiv Engleske.

Ako je netko mislio da je Švicarska lagan protivnik, vara se. Sve su to većinom igrači koji nastupaju u domaćoj ligi, ali ima igrača koji igraju i u Premier ligi, Serie A i Ligue 1.

Najveća prijetnja Adrianu Šemperu danas bit će napadački dvojac Andi Zeqiri i Dan Ndoye. Zeqiri je ove sezone doveden u Brighton te polako upija otočki nogomet, dok je Ndoye odigrao ove sezone 22 utakmice za francusku Nicu.

Za Nicu nastupa još i Jordan Mvula Lotomba, a u Francuskoj nastupa i vratar Anthony Racioppi koji je standardan na vratima Dijona.

Osim Zeqirija, u Premier ligi nastupa i 19-godišnji Alexandre Jankewitz koji brani boje Southamptona.

Osim njih, švicarski izbornik na klupi ima uzdanice i iz Serie A, primjerice tu je Simon Sohm koji nastupa za Parmu, ali i branič Kevin Ruegg koji je kod Ivana Jurića u Veroni.

Dakle, jasno je da Bišćanovu momčad čeka težak posao, ne treba ni puno govoriti koliko bi danas dobro sjela tri boda. A onda se potući s Englezima i dohvatiti sljedeću fazu natjecanja. Ali, prije toga Švicarci.