VIDEO Rebić: Špicu sam igrao i u Milanu, na izborniku je

EURO 9. lip. 202114:41
Podijeli:
Ante Rebić
Sport klub

Još su samo četiri dana ostala do prve utakmice na Europskom prvenstvu za Hrvatsku gdje nas čeka otvaranje s Engleskom na Wembleyu.

“Dobro se pripremamo za ovu prvu utakmicu, analizirali smo Belgiju, vidjeli koji su nedostaci. Dobro ćemo se pripremiti za utakmicu”, započeo je Ante Rebić pa se osvrnuo na Englesku.

“U Engleskoj je reprezentaciji dosta mladih igrača, ali i onih koje poznajemo. Mislim da oni ne razmišljaju o tome što se dogodilo prije tri godine već da se pripremaju za ovaj susret kao i mi. Ne mislim da Engleska ima slabe točke, ali mi ćemo se pripremiti što je bolje moguće i ostvariti što je moguće bolji rezultat.”

“Cilj nam je prolazak grupe, a eventualni poraz od Engleske ne znači puno. Slijede nove dvije utakmice i možemo do cilja.”

Na treningu u utorak Rebić je igrao kao isturena špica.

“Gdje ću ja igrati? To je pitanje za izbornika, svi smo spremni igrati na poziciji na kojoj nam on kaže da igramo. Što se spremnosti tiče, spreman sam. U klubu sam drugi dio sezone, jer je nedostajao Ibrahimović, igrao čistu špicu. Neće mi biti problem budem li to isto igrao i u reprezentaciji. Nisam opterećen brojkama, golovi su mi dragi, ali nisu za mene presudni. U Rusiji sam zabio jedan i igrali smo finale, a potpisao bih takav scenarij i sada”, istaknuo je hrvatski ofenzivac koji se osvrnuo i na publiku na tribinama.

“Igranje na Wembleyju neće igrati preveliku ulogu niti biti prednost na engleskoj strani. Neće biti pun, a mi smo navikli igrati pred praznim tribinama.”

Riječ je dobio i Domagoj Bradarić.

“Mogu reći da su treninzi dosta dobri, svi idu maksimalno, a ekipa je kvalitetna. Radimo na taktici. Što se mene tiče, tu sam, radim i vidjet ćemo što će biti. Konkurencija na mojoj poziciji je jaka, ali svi se nadamo da ćemo dobiti šansu. Nadam se prilici i radim za nju. Odluka je na izborniku.”

Plan igre?

“Ne mogu o tome. Imamo ga i pokušat ćemo ga ostvariti. Radimo na obrani, napadu i otvaranjima, gledamo što nam najbolje odgovara i kako to iskoristiti na utakmici.”

“Moja je prednost što sam ovako mlad skupio već velik broj jakih utakmica. Kao mali sam živio za takve oglede, a i danas je tako. Nadam se da ću biti u prilici i u budućnosti biti sudionik jakih ogleda.”

Komentari

Vaš komentar