Portugalci uoči Hrvatske: Došli smo po naslov!

EURO 24. ožu. 202114:16
Podijeli:
Foto: Guliver Image

Portugalska nogometna reprezentacija do 21 godine, koja će u četvrtak u 1. kolu skupine D igrati protiv Hrvatske u Koperu, doputovala je na Europsko prvenstvo kako bi ga osvojila, rekao je u srijedu lijevi branič Manchester Uniteda koji ovu sezonu provodi na posudbi u Milanu Diogo Dalot.

“To je naše očekivanje. To bi bilo fantastično ne samo za nas nego za čitavu zemlju”, rekao je Dalot u intervjuu za portugalske sportske novine O Jogo.

Dalot je 2016. godine bio član portugalske reprezentacije do 17 godina koja je tada osvojila Europsko prvenstvo za taj uzrast.

“Tada smo također imali jasan cilj i htjeli osvojiti prvenstvo. Osjećam kakva su očekivanja u Portugalu od nas pa će ovo biti veliki izazov za nas. Pred nama su prvo tri jako teške utakmice u skupini. Engleska, Hrvatska i Švicarska su snažne ekipe. Na prvenstvu su također Italija, Francuska i Španjolska s također izuzetno kvalitetnim igračima pa će ovaj turnir biti itekako zahtjevan. No, mi ćemo dati sve od sebe kako smo ušli u krajnju fazu natjecanja”, rekao je Dalot.

Portugalska U-21 reprezentacija se od nedjelje pripremala u kampu pored Lisabona, a u utorak navečer je doputovala u Sloveniju gdje će imati prvi trening u srijedu. Idući dan ju već čeka ogled s Hrvatskom.

“Moramo se brzo prilagoditi jer je malo vremena. Doputovali smo, trenirat ćemo i odmah slijedi utakmica. Zbog toga je ovo Europsko prvenstvo drugačije. Obično imamo tjedan dana priprema tijekom kojih usvajamo izbornikove ideje, prilagođavamo se igranju sa suigračima jer se ne viđamo tako često tijekom godine, pa će na ovom prvenstvu biti ključno prilagođavanje. Tko se brzo adaptira bit će u prednosti nad ostalima”, izjavio je Dalot koji je ponikao u Portu.

“Naša je prednost što smo rasli i igrali često zajedno pa bi taj proces adaptacije mogao biti brz. U svakom slučaju nastojat ćemo pobijediti u predstojeće tri utakmice”, dodao je Dalot iza kojega je devet nastupa za reprezentaciju U-21.

U dosadašnja tri međusobna ogleda Portugal je slavio dva puta s po 2-0 a Hrvatska je jednom bila bolja s 3-0.