Robert Prosinečki više nije izbornik BiH!

EURO 27. stu. 201913:56
Podijeli:
Valerio Pennicino/Getty Images

Robert Prosinečki više nije izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je nogometni savez nama susjedne države donio takvu odluku...

  – S Robertom Prosinečkom sporazumno smo raskinuli suradnju. Sinoć smo imali sastanak, a danas smo se telefonski čuli s ostalim članovima Izvršnog odbora i donijeli konačnu odluku – kazao je potpredsjednik Saveza Milorad Sofrenić za Faktor.ba.

Portal Vijesti.ba prenio je kako je otkaz Proinečkom praktički uručen bio već u utorak navečer na sastanku s čelnicima NS BiH, no čekalo se očitovanje Izvršnog odbora saveza tijekom današnjeg dana.

Raskid ugovora s Prosinečkim ne predstavlja iznenađenje s obzirom na činjenicu da se reprezentacija BiH u kvalifikacijama nije uspjela plasirati na europsko nogometno prvenstvo koje se igra sljedeće godine.

Nakon što su završili na četvrtom mjestu u svojoj kvalifikacijskoj skupini, nogometaši BiH mogu se još nadati sreći u doigravanju kroz natjecanje u okviru Lige nacija sljedeće godine, gdje će im suparnik u polufinalu biti Sjeverna Irska, a potom i pobjednik iz utakmice Slovačke i Republike Irske.

Navodno je naizgledniji kandidat za nasljednika Prosinečkog na čelu nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić kojemu bi to bio drugi put da predvodi najbolje bosanskohercegovačke nogometaše.

Prosinečki je za izbornika BiH imenovan u siječnju 2018. sa zadaćom da nogometnu reprezentaciju te zemlje vodi do okončanja kvalifikacija za Euro 2020.