Sada je i službeno: Enrique se vratio na klupu 'Furije'

EURO 19. stu. 201913:22 > 13:26
Podijeli:
Catherine Ivill - AMA/Getty Image

Moreno nakon susreta s Rumunjskom nije izašao na konferenciju za novinare, a glasnogovornik je rekao "da nije u stanju pričati". Igrači također nisu davali izjave.

Španjolski nogometni stručnjak Luis Enrique (49) vraća se za kormilo “Furije”, rekao je u utorak na izvranrednoj konferenciji za medije predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales.

Enrique je napustio izborničko mjesto u ožujku nakon što mu se teško razboljela kćer koja je naknadno preminula.

Njegovo mjesto preuzeo je dotadašnji pomoćnik Roberto Moreno (42) koji je tri mjeseca kasnije bio potvrđen za novog izbornika i koji se nadao kako će voditi španjolsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu iduće ljeto.

Španjolska je u ponedjeljak navečer u Madridu pobijedila Rumunjsku sa 5-0, a tri dana ranije i Maltu sa 7-0. Time je potvrdila prvo mjesto u skupini u kojoj su bile i Švedska te Norveška.

Moreno nakon susreta s Rumunjskom nije izašao na konferenciju za novinare, a glasnogovornik je rekao “da nije u stanju pričati”. Igrači također nisu davali izjave.

Moreno je po preuzimanju dužnosti bio rekao da se u svakom trenutku “spreman maknuti u stranu” odluči li se Enrique vratiti.

Pod njegovim vodstvom je u petak protiv Malte debitirao Dani Olmo, 21-godišnji ofenzivni nogometaš zagrebačkog Dinama.