'Lobotka je paklen'- kaže Hrvat, njegov bivši suigrač

EURO 6. ruj. 201913:57 > 14:18
Podijeli:
Izvor: alery SharifulinTASS via Getty Images

Stanislav Lobotka dijelio je svlačionicu s našim Karlom Bartolecom u Nordsjaelandu, pa Karlo zna što očekivati od njega, ali i kako Slovak gleda na Hrvatsku

Stanislav Lobotka jedna je od glavnih zvijezda slovačke reprezentacije. Danas igrač španjolske Celte, ovaj 24-godišnjak ranije je dijelio svlačionicu sa svojim vršnjakom i hrvatskim nogometašom Karlom Bartolecom. Zajedno su igrali u Nordsjaelandu, ali i bili najbolji prijatelji, koji su uvijek bili skupa i zajedno izlazili. 

Bartolec je za 24 sata ispričao kakav je Lobotka i što od njega očekivati.

‘Uh, kakav je igrač Stanislav Lobotka! Većina napada kreće preko njega, on je pokretač njihove igre. Ima nisko težište i bit će ga teško zaustaviti u kreaciji napada. Ako njega zaustavimo, stanemo mu blizu i nadamo se da se ne razigra, napravili smo puno posla.’

Bartolec je dobro opisao Lobotku i njegove kvalitete, vidi se da su dvije godine igrali u isom klubu. No, otkrio je Karlo i čega se najviše Lobotka boji u hrvatskim redovima. 

‘Boji se našeg veznog reda. Kaže mi: ‘Karlo, kad vidim vezu u kojoj su Modrić, Rakitić i Brozović, sve mi je jasno. Ako se oni razmašu, jao si ga nama’.

Na Lobotkinu sreću, od ove trojice nema Ivana Rakitića, koji je odlučio propustiti ovo reprezentativno okupljanje. 

Dobio je ovaj slovački nogometaš i posebnu pažnju Zlatka Dalića, kojem je Bartolec bio od velike pomoći. 

‘Analizirali smo ga. Kažem vam, paklen igrač. Igra u Celti, ali će otići u veći klub.’

Bartolec je dodao kako Lobotka iznimno cijeni hrvatsku reprezentaciju i igrače te da je bio veliki navijač ‘Vatrenih’ na SP-u u Rusiji.