SKener: Je li Modrić zamijenio nasljednika?

Blog 29. ožu. 202219:59 > 30. ožu. 2022 13:352 komentara
Podijeli:
AP Photo/Darko Bandic via Guliver Image

Slaba je ovo predstava bila Dalićeve druge, pardon, 'drugačije' momčadi. U jednom trenu i sam je to shvatio, barem je tako izgledalo.

Zabljesnuo je Lovro Majer u prvom poluvremenu, završio je na travnjaku u 34. minuti, ali kada je shvatio da lopta dolazi do njega ‘čudesno’ se oporavio i ostavio čak četvoricu Bugara. Za taj potez zaslužio je svaku pohvalu. Imao je Majer i dobrih dodavanja, vidjelo se da pokušava i promišlja.

Šteta je za Hrvatsku što je već u 27. minuti morao izaći kapetan Osijeka, Mile Škorić. U ovoj dosta lošoj predstavi Hrvatske Bjeličin igrač pokazao je da zna dobro odraditi svoj posao.

Zamijenio je Škorića Marin Pongračić koji ipak nije oduševio kao protiv Slovenije (1:1). Možda i nije toliko iznenađujuće, ali njegov prijatelj Duje Ćaleta-Car s kojim se zna još iz doba RB Salzburga, danas je pokazao kako nije toliko zreo igrač. Toliko nepotrebnih prekršaja, a sudac mu je dosta toga i tolerirao, dok jednom više nije mogao. Zbog njegove nepromišljenosti Hrvatska je u 63. ostala s igračem manje. I to u prijateljskoj utakmici.

Šest minuta kasnije, nakon vodećeg gola (1:0) koji je postigao, Kiril Despodov pokazao je kako razmišlja još manje nego Ćaleta-Car.

Kada su poveli, već mi je izgledalo kao da je sve gotovo. Dapače, možda bi bilo i bolje da izgube pa da se iz ovoga nešto i nauči, pomislila sam u tom trenu.

Teško je zapravo reći što je skroz štimalo kod te Dalićeve ‘drugačije momčadi’. I izbornik je očito sam u jednom trenu shvatio da bi bila sramota da svjetski viceprvaci izgube od 77. reprezentacije svijeta po Fifinom rankingu.

Pričuve nisu ulijevale povjerenje, a prvo poluvrijeme je iz tog razloga bilo i dosta negledljivo. Majer je, mora se priznati bio daleko najbolji od svih Dalićevih rezervi. No, onda ga je Modrić zamijenio u 72. i četiri minute nakon realizirao ono što se u ovakvim utakmicama jednostavno mora.

Andrej Kramarić prvo je izborio penal, a četiri minute nakon Modrića potvrdio pobjedu i dokazao da se bez tih ‘senatora’ ipak ne može.

Možda Dalićeva zamisao da se svakom da prilika i nije toliko luda, ali izborniče, nemojte toliko eksperimentirati, molim Vas. Nekad ne trebati mijenjati ono što valja za nešto gore. Pa makar i u prijateljskim utakmicama protiv Bugarske.

Komentari

Vaš komentar