Panadić za SK: Šutalo i Erlić, pa je li to moguće?

Hrvatska 11. lip. 202216:04 > 16:042 komentara
Podijeli:
xGonzalesxPhoto LassexLagonix via Guliver

Modrića nitko neće moći nadomjestiti, u vezi ćemo morati igrati drugačije. Majer će morati preuzeti dio Lukinih poslova.

Andrej Panadić, po vokaciji stoper, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, nogometni trener bez angažmana. Nogomet živi opsesivno, a u izjavama nije bombastičan, sklon egzibicionizmu. Uvijek će stati na loptu. No, nije mogao sakriti sreću nakon što je vidio novi val Vatrenih. Prije godinu dana smo bili fascinirani Joškom Gvardiolom, a on je u tek otišao u Leipzig. I pokazao kakav je talent, Chelsea i Manchester United ga žele odmah. Ozljeda ga je isključila iz Lige nacija. No, pojavili su se novi dečki u obrani.

“Nikada nisam bio sklon euforiji, uvijek sam bio oprezan, želio sam igrače vidjeti nekoliko puta. Kako sam Erlića i Šutala više puta gledao doista sam zadovoljan. Pokazali su veliki potencijal, no u petak na Parkenu u Kopenhagenu otišli i korak dalje. Pa, oni to mogu igrati odmah. Jednostavno su me ostavili bez teksta”,  rekao je Panadić.

Što ste to posebno vidjeli?

“Mirnoću, čitanje igre, vrlo dobro postavljanje i visoku koncentraciju. Mislio sam da je Erlić sporiji, ali nije, a već je protiv Francuza pokazao gard. Prije svega nisu impresionirani, kao ni Gvardiol. Kao da su ranije sazrijeli. Pa, o čemu pričamo, to su debitanti u dresu velike reprezentacije.”

Za SP će biti i gužve na poziciji stopera – Lovren, Vida, Pongračić, Duje Čaleta-Car.

“Ima još vremena, treba vidjeti novu sezonu, formu, ozljede. No, usudio bih se reći da će Vatreni u budućnosti imati veliki izbor klase u obrani. I to je nešto što momčad čini jačom, mirnijom, sigurnijom. Lakše ovi igrači od nekih prethodnika iznose loptu, izbor je doista bogat.”

To nudi i različite stilove. Može se igrati sa tri igrača otraga, ili četiri.

“To neću komentirati, imamo izbornika, četiri pomoćnika, svi su igrali nogomet na najvišoj razini. Naravno, Sosa je tu na boku, Stanišić, Juranović. Uglavnom može se kombinirati svašta.”

Modrić ga je još jednom oduševio.

“Koliko nam znači to je nevjerojatno. Njegovih posljednjih sedam, osam godina u reprezentaciji, pa to nitko nikada nije napravio. I žalim što i on ima vijek trajanja. Nedostajat će toliko da to nikad nitko neće nadomjestiti. No, nogomet će se igrati i dalje, a naša vezna linija će morati pronaći načina da igra drukčije. Vidim Lovru Majera kao tog igrača koji s loptom može gotovo sve.”

Ostao je taj nekoć naš zaštitni znak, a sada problem – napad?

“Ne možeš u svakoj generaciji imati jednog Šukera. Kao što nisi i nećeš imati Modrića. Naravno da ima frustracija kada teže dolaziš do pogotka. No, igra mora donijeti pogodak, a mi čekati na nekog novog Šukera. Da se dogodi, jer napadač se rađa, ne može se to naučiti. Postoji niz dobrih ofenzivnih igrača, a trebaju tu biti najbolji”, zaključio je Andrej Panadić.

Komentari

Vaš komentar