Modrić: Maltu moramo shvatiti ozbiljno, neće nam biti lako

Reprezentacija 28. ožu. 202111:51 > 12:11
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Antonio Bronic

Luka Modrić sinoć je protiv Cipra odigrao 135. utakmicu u dresu reprezentacije i postao rekorder

Najbolji hrvatski nogometaš svih vremena prestigao je Darija Srnu koji je skupio 134 nastupa za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Danas je na press konferenciji odgovarao na razna pitanja novinara.

Počeo je Luka sa svojim jubilarnim nastupom i emotivnom reakcijom nakon što mu je uručena torta u prisustvu kolega iz reprezentacije:

Meni je uvijek ogromna čast igranje za reprezentaciju. Ja prije svega uživam igrajući za Hrvatsku i mislim da moje emocije jučer na večeri i na svakoj utakmici dovoljno govore. Iskreno, nisam mislio da ću imati ovoliko nastupa i da ću biti rekorder. To mi nisu bili snovi kad sam počeo igrati, najvažnije mi je bilo da nešto veliko ostvarim s Hrvatskom“, rekao je Modrić.

Rekord je ostvario u teškoj pobjedi Hrvatske nad Ciprom od 1:0.

Nismo odigrali bajno protiv Cipra, to mi i sami znamo. Početak je kvalifikacija i ne igramo kako želimo i kako možemo, ali dugo je do kraja. Uvjeren sam da ćemo biti puno bolji jer imamo kvalitetu, samo moramo se malo više opustiti i uživati. Svaki put kroz kvalifikacije imamo teških trenutaka, valjda tako mora biti s nama. No, uvijek smo nakon toga izlazili jači i prikazivali smo dobre igre. Pogledajte ostale rezultate, nikome nije lagano. Mislim da ne treba govoriti da je ovo katastrofa. Znamo da nije dobro, ali osvojili smo jučer tri boda i sad gledamo naprijed“, rekao je legendarni veznjak.

 

Na pitanje hoće li svoj 136. nastup imati protiv Malte u sljedećoj utakmici reprezentacije, Luka je odgovorio:

Hoću li igrati protiv Malte? To morate pitati izbornika. Što se reprezentacije tiče, bit ću iskren. Moj prvotni plan, prije pandemije, bio je da odradim Europsko prvenstvo pa da onda sjednem i razmislim. Opet, kad vidim s koliko gušta i dalje dolazim u reprezentaciju, mislim da još mogu puno dati i da mogu pomoći ovim mlađim dečkima da stasaju i da shvate što znači igrati za Hrvatsku. Dok se budem osjećao dobro, dok budem osjetio da sam potreban i da me Hrvatska treba, nema razloga da ne budem tu“, rekao je Modrić te se kratko osvrnuo na Maltu:

Nema danas više reprezentacija koje možeš lako dobiti. Nezgodna je to utakmica jer nismo najbolje krenuli u kvalifikacijama, ali sad imamo priliku odigrati jednu pravu mušku utakmicu. Nemojmo se zavaravati da će biti lagano, vidjeli smo kako su igrali u Slovačkoj. Mora ih se shvatiti ozbiljno“.