Mladi Portugalci: Igramo protiv velikih reprezentacija

Reprezentacija 22. ožu. 202122:15 > 22:16
Podijeli:
Alexander Scheuber/Bongarts/Getty Images

Mlada nogometna reprezentacija Portugala, koja će u četvrtak igrati protiv Hrvatske na Europskom prvenstvu igrača do 21 godine u Sloveniji, poručila je u ponedjeljak kako dolazi po pobjedu.

“Svakom protivniku ćemo pristupiti maksimalno ozbiljno. Odgovorno ćemo odigrati u svakoj utakmici jer momčadi koje su na Europskom prvenstvu već su pokazale da su kvalitetne samim plasmanom na to natjecanje. U svakom susretu ćemo tražiti pobjedu” – izjavio je 20-godišnji desni bek Tomas Tavares u obraćanju medijima.

Uz Portugal i Hrvatsku u skupini se nalaze Švicarska i Engleska.

“Mi vjerujemo u sebe, u svoju kvalitetu, te ćemo dati sve od sebe. Svjesni smo da ćemo se morati namučiti za ostvariti dobar rezultat, no želimo svoj narod učiniti ponosnima” – napomenuo je Tavares, inače igrač portugalskog prvoligaša Farensea.

Portugalska U-21 reprezentacija okupila se u nedjelju u kampu pored Lisabona, a u ponedjeljak je ondje trenirala. U utorak će sletjeti u Ljubljanu u 19:30 sati.

“Našu momčad krasi zajedništvo i veselje. Premda je oštra konkurencija na raznim pozicijama to je ujedno i zdrava konkurencija među nama” – rekao je Tavares.

“Igrat ćemo protiv velikih reprezentacija, sjajnih igrača, na visokoj razini. To će svakome od nas biti prilika da u teškim utakmicama i situacijama pokažemo svoju kvalitetu, ali i da naučimo nešto” – dodao je.

U dosadašnja tri međusobna susreta Portugal je slavio dva puta a Hrvatska jednom. Portugalci su 1999. pobijedili na domaćem terenu s 2-0, a četiri dana poslije je Hrvatska pobijedila na Poljudu s 3-0. U susretu odigranom 2013. Portugal  je opet je bio bolji kao domaćin i slavio s 2-0.