Ivanušec i Modrić ovaj tjedan postaju rekorderi

Hrvatska 23. ožu. 202111:28 > 11:29
Podijeli:
Ludvig Thunman

Pred nama je zaista uzbudljiv tjedan kada je u pitanju hrvatska nogometna reprezentacija. Izabranici Zlatka Dalića odigrat će tri utakmice u sklopu kvalifikacija za svjetsku smotru u Kataru, dok igrače Igora Bišćana čeka Europsko prvenstvo.

Dalićeva vrsta igrat će sa Slovenijom, Ciprom i Maltom, dok mladu reprezentaciju čekaju okršaji sa Portugalom, Švicarskom i Engleskom, a najbolje dvije reprezentacije izborit će sljedeću fazu koja je na rasporedu tek u lipnju.

No, ono što je zanimljivo, Hrvatska bi ovaj tjedan mogla dobiti rekordere po broju nastupa za reprezentaciju. Točnije, Luka Modrić i Luka Ivanušec.

Član Reala i kapetan Vatrenih je upisao 133 nastupa za seniorsku reprezentaciju, a ispred njega je još Darijo Srna sa 134. S obzirom da ih ovaj tjedan čekaju tri utakmice, jasno je da bi Modrić mogao to preskočiti vrlo brzo.

Tu je i Luka Ivanušec, nogometaš Dinama koji bi trebao srušiti rekord po broju nastupa za mladu reprezentaciju. Ivanušec ima 24 nastupa i ako nastupi na sve tri utakmice na Euru, srušit će rekord Tomislava Vranjića koji je imao 26 utakmica za mladu reprezentaciju.