Dalić: Srbe nisam želio na Euru, ne želim ih ni u baražu

FIFA World Cup 14. lis. 202112:05 > 12:06
Podijeli:
Chumachenko Alexey

Hrvatska je u listopadskom dijelu kvalifikacija za SP 2022. ispustila prvo mjesto te nam prijete dodatne kvalifikacije.

Izbornik Zlatko Dalić dao je intervju za srpski Informer gdje je otkrio da ne bi želio dvoboj Vatrenih i Srbije u dodatnim kvalifikacijama.

“Hajdemo prvo razmišljati kako da odemo izravno. Nas čeka utakmica s Maltom u gostima, pa s Rusijom kod kuće i s dvije hoćemo se plasirati izravno na Mundijal. Srbija može pobijediti Portugal u Lisabonu i ja joj to iskreno želim. Nije to nemoguće. Ako bi se, ipak, našli u baražu, onda ne bih volio da se sretnu Hrvatska i Srbija. Da je Srbija izbacila Škotsku u baražu za prethodno Europsko prvenstvo, onda bismo bili zajedno u skupini. I tad sam navijao da ne dođe do tog susreta, jer mi je lakše bilo nositi se sa Škotskom”, rekao je Dalić pa dodao:

“Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju za odlične klubove. Puno ih je iz vrha europskog nogometa i ne bi bilo lako pobijediti ih. Play-off je kompliciran i sve staje u te dvije utakmice pa je pritisak ogroman. Uz to, treba uložiti i dodatnu energiju da sve ostane u sportskim okvirima. Da ne ulazimo u detalje, ali zbog povijesti odnosa naše dvije zemlje je uvijek prisutan i dodatni naboj. Sportaši smo i zanima nas samo sportska strana, a strogo nogometno gledano, bilo bi teško protiv Srbije na terenu.”

Dalić je otkrio kako prati sprsku reprezentaciju, a posebno je izdvojio dva igrača Aleksandra Mitrovića i Matiju Nastastića.

Komentari

Vaš komentar